Včelí pyl BIO 100 g WOLFBERRY

Včelí pyl BIO lze bez nadsázky považovat za přírodní alternativu multivitaminových a minerálních doplňků. Jde o mimořádně komplexní potravinu. Vědecké studie objevují stále nové zdravotní přínosy včelího pylu.

Skladem
Kód: 41-195
Značka: WOLFBERRY
149 Kč –7 % 138 Kč / ks
Kategorie: Superpotraviny
Forma: Malé granulky
Země původu: Slovensko
Raw: Ano
Gluten-Free: Ano
vceli pyl bio 100 g wolfberry
Akce
149 Kč –7 %
  • Jak používat Včelí pyl Wolfberry
    Včelí pyl lze konzumovat samotný, chutná po medu a květech. Skvělý je pro obohacení müsli, smoothies nebo jogurtu. Neupravujte včelí pyl tepelně, byla by škoda jej znehodnotit!

    Zajímavý recept je fermentovaný pyl s medem. Fermentací se naruší pylová zrna a pyl je pak lépe stravitelný. Smíchejte 100g pylu s lžící medu a cca 30 ml převařené, vlažné vody. Směs napěchujte do skleničky a otevřené nechejte stát při pokojové teplotě 3 dny. Poté skladujte v chladu.

    Charakteristika
    Pyl jsou samčí zrnka rostlin, která mají za cíl předávat život – opylovat samičí květy. Včely je sbírají v divoké přírodě a tvoří z nich drobné granulky (tzv. rouskový pyl). Touto mimořádně výživnou směsí pak krmí svoje potomky.

    Zpracovaný pyl je tedy hlavním zdrojem proteinů a všech potřebných látek pro zdravý růst mladých včel. V této nijak nezkažené podobě včelí pyl nabízíme vám, z oblasti nezasažené pesticidy - v certifikované BIO kvalitě.

    Bohaté složení včelího pylu:
    Díky svému původu a účelu je včelí pyl neuvěřitelně komplexní potravinou s celou škálou vitamínů a minerálů. Rozbory odhalují až 250 různých látek, samozřejmě čistě přírodního původu. Lidské tělo je proto umí perfektně využít.

    Včelí pyl obsahuje esenciální mastné kyseliny a okolo 25% proteinů, přičemž má kompletní spektrum aminokyselin, včetně esenciálních. Důležitá je přítomnost železa, mědi, zinku a ostatních mikronutrientů. Každé pylové zrnko je plné aktivních enzymů - jedná se o syrovou, teplem neošetřenou potravinu.

    Pyl pro vitalitu a odolnost:
    Včelí pyl dnes oceňují sportovci a osoby s vysokou fyzickou zátěží. Užívat jej ale může každý pro podporu a udržení dobrého zdraví.
    Včelí pyl a pyl rostlin obecně mají tyto oficiálně prokázané účinky:
    •   napomáhá normální činnosti kardiovaskulárního systému
    •   funguje jako imunomodulátor (díky obsahu enzymů a vitamínů) a antioxidant
    •   pomáhá při poruchách trávicího traktu
    •   působí proti únavě, podporuje vitalitu
    •   má pozitivní vliv na duševní stav a výkon člověka
    •   menopauzální komfort
    •   podporuje zdravou činnost srdce, správnou hladinu cholesterolu a krevních lipidů
    •   podporuje chuť k jídlu
    Fermentací pylu včely vyrábí další unikátní produkt – tzv. včelí chléb, který v našem eshopu také najdete.

    Doporučené dávkování:
    Doporučujeme začít s 1 kávovou lžičkou denně a toto množství postupně zvyšovat

    Upozornění:
    Ačkoliv má včelí pyl odlišné účinky než pyl poletující v ovzduší, osoby alergické na pyl musí být při jeho užívání opatrnější. Doporučuje se začít jen s polovinou malé lžičky a podle reakce dávky zvyšovat.

    Nutriční hodnoty na 100g
    Energie: 
    1559 kJ/372 kcal; Tuky: 8,8 g, z toho nasycené mastné kyseliny 7,1 g; Sacharidy: 55,4 g, z toho cukry 48,2 g; Vláknina: 5,0 g; Bílkoviny: 17,8 g; Sůl 0 g

    Skladování
    Skladujte v suchu a temnu

    Alergeny
    Bez alergenů

    Země původu
    Maďarsko

    Obsah
    100 g



DALŠÍ BLAHODÁRNÉ LÁTKY VČELÍHO PYLU

Včelí pyl obsahuje více než 5000 enzymů a tisíce fytonutrientů jako jsou ko-enzymy, bioflavonoidy, fytosteroly a karotenoidy. Odborníky je považován za jeden z nejlepších na světě.

Díky obsahu vitamínu B1, B2, B6 a niacinu

  • podporuje zdravou nervovou soustavu,
  • přispívá ke zdraví pokožky a sliznic,
  • přispívá ke zdravému vidění,
  • přispívá k udržování zdravého energetického metabolismu,
  • přispívá ke snižování únavy,
  • pomáhá udržovat zdravé srdce a hladinu homocysteinu (který se dává do souvislosti s řadou kardiovaskulárních chorob).

Díky obsahu vitamínu C a železa

  • přispívá zdraví imunitního systému (i díky vitamínu B6),
  • přispívá ke zdraví cév, ke zdravé krvetvorbě a k okysličování celého těla,
  • přispívá k normální tvorbě kolagenu, a tím i ke zdraví pokožky, zubů, kostí, dásní atd.

Díky obsahu vitamínu E a C

  • má antioxidační účinky, chrání tělo před volnými radikály.

Díky obsahu zinku

  • pomáhá udržet zdravé vlasy, pokožku a nehty,
  • přispívá zdravé plodnosti a pomáhá udržovat zdravou hladinu testosteronu v krvi.

Díky obsahu vápníku a hořčíku

  • pomáhá udržovat zdraví kostí, zubů a svalů.

JAK SE VČELÍ PYL ZÍSKÁVÁ?

Včely nasbírají na svých cestách pylová zrníčka z květů. Při jednom výletu z úlu navštíví i více než 1000 květů! Zlatá pylová zrna jsou mikroskopické velikosti, včely jich ale nasbírají miliony, poté je zvlhčí medem a stlačí do malých kuliček.

Pro sběr tohoto pylu jsou používány ty nejnovější a nejkvalitnější dostupné technologie se záměrem co nejméně ovlivnit život včel a zachovat všechny nutriční hodnoty a blahodárné účinky. Ke sběru slouží mřížky umístěné u vchodu do úlu, kterými včela musí projít, a tím na nich zanechá 10 až 50 % procent pylu. Včelám se nikdy takto však neodebírá více než 30 % pylu – jinak by zeslábly.

Tento včelí pyl se nejprve zmrazí, poté se pečlivě suší při teplotě podobné včelímu úlu, tedy pod 38°C a následně se ještě čistí. Pyl se pomalu suší, aby se zastavila přirozená fermentace a znehodnocování pylu a aby přitom bylo dosaženo co nejvyšší kvality, čistoty a lahodné bohaté chuti pylu. Citlivým zpracováním a pečlivým skladováním si pyl zachovává nutriční bohatství, které přesušený tvrdý pyl ztrácí.


Upozornění: 
Někteří lidé mohou zaznamenat při užívání včelího pylu drobné žaludeční a střevní podráždění a projímavý účinek. Vzhledem k bohatosti výživných látek existuje i možnost alergické reakce na včelí pyl (cca 0,5 promile všech lidí). Proto doporučujeme alergický test před užíváním, a to tak, že si nanesete malé množství pylu s medem na zápěstí do oblasti, kde je cítit tep. Pokud se po 3-5 hodinách objeví červená skvrna, pak jste s největší pravděpodobností na včelí produkty alergičtí a včelí pyl neužívejte.

Kontraindikace: Není určeno dětem do 3 let, těhotným a kojícím ženám. Včelí pyl by neměli užívat lidé s oslabenými ledvinami a nádorovými onemocněními (biologicky aktivní látky mohou podporovat růst nádoru). Také není vhodný pro lidi s alergií na pyl.

Ukládejte mimo dosah dětí. Skladujte na chladném, temném a suchém místě. Nepřekračujte doporučenou denní dávku. Není náhradou pestré stravy. Není určeno dětem do 3 let, těhotným a kojícím ženám. 

Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.

Nevyplňujte toto pole: