MANIOKOVÁ ( Cassava, Tapioková ) MOUKA - bezlepková gluten free BIO 1000 g GRIZLY
Lehká, výživná a 100% bez lepku! Univerzální mouka z manioku (tapioky) ideální pro pečení, vaření i zdravé recepty. Přirozeně jemná chuť a skvělá náhrada pšeničné mouky.
Lehká, výživná a 100% bez lepku! Univerzální mouka z manioku (tapioky) ideální pro pečení, vaření i zdravé recepty. Přirozeně jemná chuť a skvělá náhrada pšeničné mouky.
Manioková mouka (mouka z cassavy) se získává z kořene rostliny manioku. Svou oblíbenost si drží už po dlouhé tisíciletí díky svým skvělým výživovým hodnotám. Je přirozeně bezlepková a ve spoustě receptech lze moukou z cassavy nahradit pšeničnou 1:1.
Manioková (maniok) mouka BIO 1000g
- Složení: Mouka z kořene manioku jedlého* 100 %
- *CZ-BIO-003 produkt ekologického zemědělství
- Skladování: Skladujte na temném, chladném a suchém místě.
- Balení: Znovuuzavíratelný PP obal nebo vakuováno v PP obalu (během přepravy může dojít k rozvakuování, které neovlivní kvalitu)
Vlastnosti a výhody: Manioková mouka neboli mouka z cassavy se získává z kořene rostliny manioku, který je také známý pod stejnou cassava, yuca nebo tapioka. Pěstuje se již po dlouhé tisíciletí a to zejména v tropických oblastech. Svou oblíbenost si exotická mouka získala mimo jiné pro své atraktivní látkové složení. Tapioková mouka je přirozeně bezlepková a při pečení má vynikající vlastnosti.
Biopotraviny vždy prochází systémem kontroly a certifikace, který zajišťuje jejich kvalitu a umožňuje nést toto označení. Jejich biokvalitu docení především lidé se zájmem o ekologické zemědělství a udržitelný systém hospodaření.
Použití: Manioková mouka má v kuchyni široké využití a zvláště při pečení. Díky své neutrální chuti ji lze využít pro přípravu sladkých i slaných pokrmů a těst. Je bezlepková, má kypřící i zahušťovací vlastnosti. Oceňujeme ji při zahušťování omáček, pečení chleba nebo můžeme nahradit vaječný bílek při přípravě bábovek, sekané nebo bramborových placek.
Poznámka: Mouka z kořene manioku je pro nás v Česku poměrně novinkou, proto zatím nerozlišujeme její různá období. U nás najdete dva její druhy - maniokovou (maniok) mouku a tapiokovou mouku . Rozdíl mezi nimi je ve zpracování. Tapioková mouka je vlastně škrob extrahovaný z kořene manioku procesem propírání a drcení. Drť se následně vyždímá do škrobových tekutin, které po vypaření vody získáme tapiokovou mouku. Naopak maniok mouka se vyrábí zpracováním celého kořene, který se jednoduše oloupe, nasuší a namele do jemné konzistence. To také znamená, že v sobě zachová větší množství vlákniny, má jemně béžovou barvu a hrubší než mouka tapioková.
Složení:
| Výživové údaje na 100 g | |
|---|---|
| Energetická hodnota: | 1 461 kJ / 349 kcal |
| Tuky: | 0,4 g |
| z toho nasycené mastné kyseliny: | 0,2 g |
| Sacharidy: | 88 g |
| z toho cukry: | 1,2 g |
| Vláknina: | 6 g |
| Bílkoviny: | 1,7 g |
| Sůl: | 0,003 g |
Obsah: 1000 g
Doplňkové parametry
| Kategorie: | Mouky a moučné směsi |
|---|---|
| EAN: | 8595678412238 |
Diskuze
Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.
