ČOKOLÁDA MLÉČNÁ 51% 45 g ČOKOLÁDOVNA TROUBELICE

Vyvážená harmonie kakaa a jemného mléka. Tato prémiová mléčná čokoláda s vysokým obsahem kakaa (51 %) zaujme plnou chutí a krémovou texturou – ideální pro každodenní potěšení.

Skladem
Kód: 86-4753
92 Kč / ks
Snímek obrazovky 2025 09 25 134819
Novinka

Vyvážená harmonie kakaa a jemného mléka. Tato prémiová mléčná čokoláda s vysokým obsahem kakaa (51 %) zaujme plnou chutí a krémovou texturou – ideální pro každodenní potěšení.

Složení: Kakaové boby, kakaové máslo, panela, sušené mléko. Obsah kakaové sušiny nejméně 51%.

Mléčná čokoláda jemné chuti s  příjemně sladkým podtónem a výraznou čokoládovou vůní. Tato mléčná čokoláda je zajímavá vyšším kakaovým podílem, než je běžné u mléčných čokolád, přesto si zachovává jemnou chuť s opojnou vůní.

Tajemství jemnosti spočívá ve způsobu zpracování a vyvážené kombinaci sušeného mléka, panely a kakaového másla.

Mléčnou čokoládu 51% doporučujeme pro všechny, kdo rádi mlsají. 

Neobsahuje lecitin ani konzervanty! Neobsahuje LEPEK.

mléčná-51

Mléčná čokoláda 51%  získala prestižní ocenění „Zlatá Salima 2014“ a „Výrobek OK 2014“ (výrobek Olomouckého kraje).

Základní proces výroby:

Kakaové boby se nejdříve musí ručně přebrat a roztřídit. Boby se nasypou do drtiče, kde dochází k narušení struktury bobů a následnému „odfouknutí“ slupky. Tímto procesem vzniká kakaová hmota. Kakaové hmota se vlévá do melanžéru. Přidají se další suroviny – kakaové máslo na zjemnění, případně sušené mléko a panela. 

Vše se promíchává a hněte. Hnětení je proces, kdy dochází ke zjemňování čokolády ve speciální nádobě - melanžéru, ve které jsou umístěny žulové kameny, které se otáčí po žulovém dnu nádoby a tím dochází k zjemnění čokolády. Hnětení trvá až několik desítek hodin. Po té se čokoláda vlévá do nerezových nádob, kde ztuhne. 

Čokoláda se pak vloží do temperovacího stroje, kde se zahřívá a následně chladí, tzv. proces temperování.  Každý druh čokolády má jinou teplotu temperování.  

Po té je čokoláda vlévána do forem, které se ukládají do lednice. Jakmile čokoláda ztuhne, vyklopí se z forem a nechá se minimálně 1 den „odpočívat“.  Pak je čokoláda připravená k balení. 

Neobsahuje lecitin ani konzervanty! Neobsahuje LEPEK.

Obsah: 45 g

 

Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.

Nevyplňujte toto pole:

Bezpečnostní kontrola