ČOKOLÁDA MLÉČNÁ 51% 45 g ČOKOLÁDOVNA TROUBELICE
Vyvážená harmonie kakaa a jemného mléka. Tato prémiová mléčná čokoláda s vysokým obsahem kakaa (51 %) zaujme plnou chutí a krémovou texturou – ideální pro každodenní potěšení.
Kategorie: | Čokolády a cukrovinky |
---|---|
EAN: | 8594196850126 |
Vyvážená harmonie kakaa a jemného mléka. Tato prémiová mléčná čokoláda s vysokým obsahem kakaa (51 %) zaujme plnou chutí a krémovou texturou – ideální pro každodenní potěšení.
Složení: Kakaové boby, kakaové máslo, panela, sušené mléko. Obsah kakaové sušiny nejméně 51%.
Mléčná čokoláda jemné chuti s příjemně sladkým podtónem a výraznou čokoládovou vůní. Tato mléčná čokoláda je zajímavá vyšším kakaovým podílem, než je běžné u mléčných čokolád, přesto si zachovává jemnou chuť s opojnou vůní.
Tajemství jemnosti spočívá ve způsobu zpracování a vyvážené kombinaci sušeného mléka, panely a kakaového másla.
Mléčnou čokoládu 51% doporučujeme pro všechny, kdo rádi mlsají.
Neobsahuje lecitin ani konzervanty! Neobsahuje LEPEK.
Mléčná čokoláda 51% získala prestižní ocenění „Zlatá Salima 2014“ a „Výrobek OK 2014“ (výrobek Olomouckého kraje).
Základní proces výroby:
Kakaové boby se nejdříve musí ručně přebrat a roztřídit. Boby se nasypou do drtiče, kde dochází k narušení struktury bobů a následnému „odfouknutí“ slupky. Tímto procesem vzniká kakaová hmota. Kakaové hmota se vlévá do melanžéru. Přidají se další suroviny – kakaové máslo na zjemnění, případně sušené mléko a panela.
Vše se promíchává a hněte. Hnětení je proces, kdy dochází ke zjemňování čokolády ve speciální nádobě - melanžéru, ve které jsou umístěny žulové kameny, které se otáčí po žulovém dnu nádoby a tím dochází k zjemnění čokolády. Hnětení trvá až několik desítek hodin. Po té se čokoláda vlévá do nerezových nádob, kde ztuhne.
Čokoláda se pak vloží do temperovacího stroje, kde se zahřívá a následně chladí, tzv. proces temperování. Každý druh čokolády má jinou teplotu temperování.
Po té je čokoláda vlévána do forem, které se ukládají do lednice. Jakmile čokoláda ztuhne, vyklopí se z forem a nechá se minimálně 1 den „odpočívat“. Pak je čokoláda připravená k balení.
Neobsahuje lecitin ani konzervanty! Neobsahuje LEPEK.
Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.