ČOKOLÁDA BÍLÁ 40% 45 g ČOKOLÁDOVNA TROUBELICE
Jemná, krémová a neodolatelně sladká. Tato prémiová bílá čokoláda s vysokým podílem kakaového másla (40 %) potěší každého, kdo miluje poctivou chuť bez kompromisů.
Kategorie: | Čokolády a cukrovinky |
---|---|
EAN: | 8594196850133 |
Jemná, krémová a neodolatelně sladká. Tato prémiová bílá čokoláda s vysokým podílem kakaového másla (40 %) potěší každého, kdo miluje poctivou chuť bez kompromisů.
Ručně vyrobená bílá čokoláda obsahující 40% kakaového másla.
Základní proces výroby:
Kakaové boby se nejdříve musí ručně přebrat a roztřídit. Boby se nasypou do drtiče, kde dochází k narušení struktury bobů a následnému „odfouknutí“ slupky. Tímto procesem vzniká kakaová hmota. Kakaové hmota se vlévá do melanžéru. Přidají se další suroviny – kakaové máslo na zjemnění, případně sušené mléko a panela.
Vše se promíchává a hněte. Hnětení je proces, kdy dochází ke zjemňování čokolády ve speciální nádobě - melanžéru, ve které jsou umístěny žulové kameny, které se otáčí po žulovém dnu nádoby a tím dochází k zjemnění čokolády. Hnětení trvá až několik desítek hodin. Po té se čokoláda vlévá do nerezových nádob, kde ztuhne.
Čokoláda se pak vloží do temperovacího stroje, kde se zahřívá a následně chladí, tzv. proces temperování. Každý druh čokolády má jinou teplotu temperování.
Po té je čokoláda vlévána do forem, které se ukládají do lednice. Jakmile čokoláda ztuhne, vyklopí se z forem a nechá se minimálně 1 den „odpočívat“. Pak je čokoláda připravená k balení.
Neobsahuje lecitin ani konzervanty! Neobsahuje LEPEK.
Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.