ČAGA - CHAGA - REZAVEC ŠIKMÝ FYTOČAJ S RAKYTNÍKEM čaj 20x1,5 g ALTEYA

Čaga čaj s rakytníkem neboli Rezavec šikmý - fyto čaj- PORCOVANÝ

-imunita, obranyschopnost, kardiovaskulární systém, pokožka, trávení

Skladem
Kód: 86-2403
Značka: Chorst
125 Kč / ks
Kategorie: BYLINNNÉ VÝROBKY, ČAJE, TINKTURY, MASTI, KRÉMY A OLEJE
imunita, cholesterol, oběhová soustava a další:

Schválená zdravotní tvrzení dle platných nařízení EU

 

  • Choroš čaga (Inonotus Obliquus): v současnosti nemá v EU schválena žádná zdravotní tvrzení
 

Přípravek je suchá drť z houby Inonotus Obliquus, která je známá pod názvem Rezavec šikmý či choroš Čaga. Houba má černý, nepravidelný povrch s hlubokými zářezy, připomíná hromádku spáleného uhlí, na řezu má tabákovitě hnědavé zabarvení. Její průměr se pohybuje od 30 do 50 cm, váží 3 - 5 a více kg, roste 10 - 20 let.  Roste hlavně na břízách (zejména v Rusku na Sibiři) a žije z mízy stromu. Sbírá se pouze na podzim a na jaře, kdy má největší koncentraci účinných látek. Vyskytuje se i na jilmu, jeřabině, jasanu, ale léčivé účinky má právě čaga rostoucí na bříze.

 

Složení: Rezavec šikmý – čaga (Innonotus obliquus) drcený.     

   

Příprava odvaru: 2 nálevové sáčky zalít vařící vodou a nechat 3-5 minut působit. 

 

Dávkování:  1 – 3 x za den, pije se před jídlem, doporučená doba užívání je 30 dní.

Upozornění: Není určeno pro děti. Nepřekračujte doporučené dávkování. Výrobek není určen k používání jako náhrada pestré stravy.

Doplněk stravy

 

Složení: čaga-drcená plodnice, rakytník řešetlákový -drcený plod - sáčky 20x1,5 g

 

Recepty na čaj z čagy:

 

Polévkovou lžíci prášku ze sušené houby nebo zhruba pěti gramový kousek nadrobené houby dáme přes noc do hrnce se studenou vodou (2,5 litru), druhý den ráno ve stejné vodě necháme přejít varem a povaříme pět minut. Dalších pět minut necháme vyluhovat a poté slijeme. Čaj popíjíme v malých dávkách několikrát denně přibližně půl hodiny před jídlem.

 

Dle Pavla Váni - jednu čajovou lžičku čagy vaříme 10minut v 2,5l vody. Pijeme šálek 3x denně, půl hodiny po jídle, po dobu dvou až čtyř týdny. S dvoutýdenní přestávkou opakujeme.

 

Dle J.Janči aj.A.Zentricha - drogu přelijeme převařenou vlažnou vodou a 4 až 5 hodin necháme macerovat při pokojové teplotě. Pak drogu pomeleme mlýnkem na maso. Vodu ovšem nevyléváme, ale použijeme na další přípravu. Přihřejeme ji na teplotu maximálně 50 stupňů celsia a znovu ji nalijeme na drogu, tak že na jeden díl čagy dáme pět dílů vody. Vyluhujeme 48 hodin, přecedíme a usazeninu vylisujeme přes několik vrstev gázy. Získanou hustou tekutinu doplníme převařenou studenou vodou na původní objem 1:5. Tento přípravek můžeme skladovat v ledničce tři dny, nepočítaje den přípravy. Denně užíváme čtyři sklenice mírně ohřátého čaje.

 

Mikroklyzma 150-200ml tohoto čaje ohřátého na tělesnou teplotu na noc, pře tím ještě jedno klyzma očistné z převařené vody, vychladlé na tělesnou teplotu, toto klyzma vypustíme a aplikujeme klyzma z čagy, pokud bude používat přípravek Befungin postupujte stejně (používá se naředěný jako k užívání, viz. obal).

Přípravek je suchá drť z houby Inonotus Obliquus, která je známá pod názvem Rezavec šikmý či choroš Čaga. Houba má černý, nepravidelný povrch s hlubokými zářezy, připomíná hromádku spáleného uhlí, na řezu má tabákovitě hnědavé zabarvení. Její průměr se pohybuje od 30 do 50 cm, váží 3 - 5 a více kg, roste 10 - 20 let.  Roste hlavně na břízách (zejména v Rusku na Sibiři) a žije z mízy stromu. Sbírá se pouze na podzim a na jaře, kdy má největší koncentraci účinných látek. Vyskytuje se i na jilmu, jeřabině, jasanu, ale léčivé účinky má právě čaga rostoucí na bříze.

 

Složení: Rezavec šikmý – čaga (Innonotus obliquus) drcený.     

Složení: čaga sáčky 20x1,5 g

Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.

Nevyplňujte toto pole: