VANILINOVÉ ROHLÍČKY 500g LABETA
- perfektně namíchaná směs pro typicky vánoční cukroví
- s drcenými lískovými ořechy
- přidáte jen máslo a vejce
Víte, jaký je jeden z nejoblíbenějších druhů vánočního cukroví? Tipovali jste vanilinové rohlíčky? Máte bod! A protože před Vánocemi téměř nikdo nestíhá, ušetříme vám čas. Žádné velké nákupy ani vážení. S naší směsí na vanilinové rohlíčky upečete krásně křehké rohlíčky raz dva. Pro jistotu ale udělejte alespoň dvě dávky, jinak hrozí, že o Vánocích nebudete mít co mlsat.
Balení obsahuje
500 g směsi
K tomu přidáte
250 g změklého másla, 2–3 žloutky
Složení
pšeničná mouka, slunečnicové semínko, cukr, lískové ořechy drcené, aroma
Návod na přípravu
Obsah sáčku vsypeme na vál, přidáme 250 g změklého másla, 2 – 3 žloutky a vypracujeme těsto, které necháme 30 minut odležet v lednici. Těsto rozdělíme na 12 stejných dílků a z každého vyválíme váleček o průměru 1,5 cm. váleček rozkrájíme po cca 6 cm a vytvarujeme. Rohlíčky pečeme při teplotě 200 °C 12 – 15 minut. Ihned po upečení obalujeme v moučkovém cukru smíchaném s vanilinovým cukrem Labeta.
Náš tip
Z těsta vytvarujeme malé kuličky, které lehce zploštíme rukou. Do středu vmáčkneme lískový ořech a zakapeme medem. Po vychladnutí zdobíme čokoládou.
| Výživové hodnoty | v suché směsi | 
| Energetická hodnota [kJ/kcal] | 1715/ 407 | 
| Tuky [g] | 12 | 
| z toho nasycené mastné kyseliny [g] | 1,2 | 
| Sacharidy [g] | 61 | 
| z toho cukry [g] | 12 | 
| Bílkoviny [g] | 12 | 
| Sůl [g] | 0,03 | 
| Vláknina [g] | 3,7 | 
Doplňkové parametry
| Kategorie: | BIO POTRAVINY - POTRAVINY | 
|---|---|
| EAN: | 8594009162873 | 
Diskuze
Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.

 
 
                                                                                                                                    
    
             
                                                                                                                                    
    
             
                                                                                                                                    
    
             
                                                                                                                                    
    
             
                                                                                                                                    
    
             
                                                                                                                                                                                     
                                                                                                                                    
    
             
                                                                                                                                    
    
             
                                                                                                                                                                                    