BÁBOVKA BEZ LEPKU 400 g LABETA
- je bez lepku
- pokud přidáte vodu, je i bez laktózy
- ze směsi hravě zvládnete bublaninu, dort nebo řezy
Kategorie: | NOVINKY |
---|
Vzpomínáte na ten pocit, když vejdete do kuchyně vaší babičky a místností se line nádherná vůně čerstvě upečené bábovky? Tak teď můžete vaši babičku trumfnout, a to díky speciální směsi na výtečnou bábovku, kterou jsme pro vás namíchali z přirozeně bezlepkových surovin.
Balení obsahuje
400 g směsi
K tomu přidáte
3 vejce, olej a vodu nebo mléko
Složení
kukuřičný škrob, sacharóza, rýžová mouka, modifikovaný kukuřičný škrob, bramborové vločky (brambory, emulgátor: mono- a diglyceridy mastných kyselin, stabilizátor: difosforečnany, antioxidant: estery mastných kyselin s kyselinou askorbovou, antioxidant: disiřičitan sodný, barvivo: kurkumin), kypřicí látky (difosforečnany, uhličitany sodné), jedlá sůl, aroma, barvivo: kurkumin
Návod na přípravu
Obsah sáčku smícháme s 3 vejci, 150 ml oleje a 175 ml vody nebo mléka. Šleháme 3–4 minuty. Do vymazané a bezlepkovou moukou vysypané formy nalijeme těsto a pečeme při 160 °C 45–50 minut. Propečení bábovky odzkoušíme špejlí.
Příprava v domácí pekárně
Do pečící nádoby nalijeme 150 ml oleje, 175 ml vody nebo mléka, přidáme 3 vejce a nasypeme směs. Nastavíme program DORT a necháme míchat 5–7 minut. Doporučujeme po zamíchání těsto ze stran stáhnout stěrkou ke středu formy a vyjmout metly. Přepneme na program světlé pečení a pečeme 1 hodinu.
Výživové hodnoty |
ve výrobku připraveném podle návodu na přípravu |
Energetická hodnota [kJ/kcal] |
1772/424 |
Tuky [g] |
24 |
z toho nasycené mastné kyseliny [g] |
3,1 |
Sacharidy [g] |
49 |
z toho cukry [g] |
12 |
Bílkoviny [g] |
4,3 |
Sůl [g] |
0,59 |
Vláknina [g] |
0,8 |
Laktóza [g] |
< 0,01 |
Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.