UNIVERZÁLNÍ SMĚS bez lepku 550 g LABETA
Praktická bezlepková směs vhodná pro přípravu sladkých i slaných pokrmů. Ideální na pečení chleba, buchet, koláčů i zahušťování omáček. Snadno se zpracovává, výborně chutná a je vhodná pro celiaky i osoby s intolerancí lepku.
Praktická bezlepková směs vhodná pro přípravu sladkých i slaných pokrmů. Ideální na pečení chleba, buchet, koláčů i zahušťování omáček. Snadno se zpracovává, výborně chutná a je vhodná pro celiaky i osoby s intolerancí lepku.
- ve směsi nenajdete laktózu ani sóju
- a ani deproteinovanou pšenici
- upečete s ní snad úplně všechno - kynuté knedlíky, koláče, chléb, bábovku, palačinky, dorty, cukroví, pizzu…
Rádi pečete, ale nebaví vás neustálé odvažování a odhadování správných poměrů? Máme tady pro Vás speciální bezlepkovou mouku. Ve směsi je smíchána mouka kukuřičná a rýžová mouka, tím bez problémů nahradíte mouku pšeničnou. Až příště dostanete chuť na palačinky, pizzu či jiné dobroty, nemusíte již ztrácet čas mícháním bezlepkové mouky. Stačí vzít připravenou univerzální směs a hurá do vaření nebo pečení.
SLOŽENÍ :
bramborový škrob, rýžová mouka, kukuřičná mouka, kukuřičný škrob, zahušťovadlo: guma guar, látka zlepšující mouku: fosforečnany vápenaté, antioxidant: kyselina askorbová, kyselina: kyselina citronová.
Návod na přípravu :
Kynuté knedlíky: 275 g směsi, 1 vejce, 7 g sušeného droždí, 5 g soli a 130 – 140 ml vody smícháme a vypracujeme těsto, které necháme kynout 30 – 45 minut. Z těsta připravíme knedlík, necháme 10 – 15 minut kynout a poté vaříme v osolené vodě 8 – 10 minut z jedné strany, knedlík otočíme a vaříme opět 8 – 10 minut z druhé strany.
Koláče: ze 7 g sušeného droždí, špetky soli, 2 lžic cukru a 10 lžic vlažného mléka připravíme kvásek. Jakmile začne kvásek kynout, přidáme 275 g směsi, 2 vejce, 150 g měkkého másla nebo margarínu a vypracujeme těsto. Připravené těsto rozválíme na plát silný cca 1 cm. Plát těsta rozkrájíme na čtverečky cca 6 x 6 cm, čtverečky naplníme mákem, ořechy, tvarohem, marmeládou nebo povidly. Důkladně spojíme rohy čtverečků, potřeme rozšlehaným vejcem a pečeme na máslem vymazaném plechu 15 – 20 minut při 180 °C.
Chléb: do domácí pekárny nalijeme 450 – 460 ml vlažné vody, přidáme 550 g směsi, 10 g sušeného nebo 30 g čerstvého droždí, 1 lžičku soli a cukru a 1 polévkovou lžíci oleje a kmínu. Zvolíme program s dobou trvání cca 2 hodiny, např. „Základní“, „Rychlý“, “Sprint“ nebo „Gluten-free“.
Bábovka: 275 g směsi, 165 g cukru, 3 vejce, 100 ml oleje, 200 ml mléka a 1 kypřicí prášek vhodný pro bezlepkovou dietu a šleháme elektrickým šlehačem 3 – 4 minuty do hladkého těsta. Pečeme při 160 – 170 °C, asi 45 – 50 minut.
VÝŽIVOVÉ HODNOTY :
| Výživové hodnoty | v suché směsi |
| Energetická hodnota [kJ/kcal] | 1498/ 353 |
| Tuky [g] | 0,7 |
| z toho nasycené mastné kyseliny [g] | 0,2 |
| Sacharidy [g] | 83 |
| z toho cukry [g] | 1,2 |
| Bílkoviny [g] | 2,9 |
| Sůl [g] | < 0,01 |
| Vláknina [g] | 1,5 |
| Laktóza [g] | < 0,01 |
OBSAH: 550 g
Doplňkové parametry
| Kategorie: | BIO POTRAVINY - POTRAVINY |
|---|---|
| EAN: | 8594009165164 |
Diskuze
Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.
