UNIVERZÁLNÍ SMĚS bez lepku 550 g LABETA

Značka: LABETA

Praktická bezlepková směs vhodná pro přípravu sladkých i slaných pokrmů. Ideální na pečení chleba, buchet, koláčů i zahušťování omáček. Snadno se zpracovává, výborně chutná a je vhodná pro celiaky i osoby s intolerancí lepku.

Dostupnost Skladem
Kód: 53269
59 Kč / ks
UNIVERZÁLNÍ SMĚS bez lepku 550 g LABETA
Značka: LABETA
Snímek obrazovky 2025 11 02 161038
Novinka

Praktická bezlepková směs vhodná pro přípravu sladkých i slaných pokrmů. Ideální na pečení chleba, buchet, koláčů i zahušťování omáček. Snadno se zpracovává, výborně chutná a je vhodná pro celiaky i osoby s intolerancí lepku.

  1. ve směsi nenajdete laktózu ani sóju
  2. a ani deproteinovanou pšenici
  3. upečete s ní snad úplně všechno - kynuté knedlíky, koláče, chléb, bábovku, palačinky, dorty, cukroví, pizzu…

Rádi pečete, ale nebaví vás neustálé odvažování a odhadování správných poměrů? Máme tady pro Vás speciální bezlepkovou mouku. Ve směsi je smíchána mouka kukuřičná a rýžová mouka, tím bez problémů nahradíte mouku pšeničnou. Až příště dostanete chuť na palačinky, pizzu či jiné dobroty, nemusíte již ztrácet čas mícháním bezlepkové mouky. Stačí vzít připravenou univerzální směs a hurá do vaření nebo pečení.

SLOŽENÍ :

bramborový škrob, rýžová mouka, kukuřičná mouka, kukuřičný škrob, zahušťovadlo: guma guar, látka zlepšující mouku: fosforečnany vápenaté, antioxidant: kyselina askorbová, kyselina: kyselina citronová.

Návod na přípravu :

Kynuté knedlíky: 275 g směsi, 1 vejce, 7 g sušeného droždí, 5 g soli a 130 – 140 ml vody smícháme a vypracujeme těsto, které necháme kynout 30 – 45 minut. Z těsta připravíme knedlík, necháme 10 – 15 minut kynout a poté vaříme v osolené vodě 8 – 10 minut z jedné strany, knedlík otočíme a vaříme opět 8 – 10 minut z druhé strany.

Koláče: ze 7 g sušeného droždí, špetky soli, 2 lžic cukru a 10 lžic vlažného mléka připravíme kvásek. Jakmile začne kvásek kynout, přidáme 275 g směsi, 2 vejce, 150 g měkkého másla nebo margarínu a vypracujeme těsto. Připravené těsto rozválíme na plát silný cca 1 cm. Plát těsta rozkrájíme na čtverečky cca 6 x 6 cm, čtverečky naplníme mákem, ořechy, tvarohem, marmeládou nebo povidly. Důkladně spojíme rohy čtverečků, potřeme rozšlehaným vejcem a pečeme na máslem vymazaném plechu 15 – 20 minut při 180 °C.

Chléb: do domácí pekárny nalijeme 450 – 460 ml vlažné vody, přidáme 550 g směsi, 10 g sušeného nebo 30 g čerstvého droždí, 1 lžičku soli a cukru a 1 polévkovou lžíci oleje a kmínu. Zvolíme program s dobou trvání cca 2 hodiny, např. „Základní“, „Rychlý“, “Sprint“ nebo „Gluten-free“.

Bábovka: 275 g směsi, 165 g cukru, 3 vejce, 100 ml oleje, 200 ml mléka a 1 kypřicí prášek vhodný pro bezlepkovou dietu a šleháme elektrickým šlehačem 3 – 4 minuty do hladkého těsta. Pečeme při 160 – 170 °C, asi  45 – 50 minut.

 

VÝŽIVOVÉ HODNOTY :

Výživové hodnoty v suché směsi
Energetická hodnota [kJ/kcal] 1498/ 353
Tuky [g] 0,7
z toho nasycené mastné kyseliny [g] 0,2
Sacharidy [g] 83
z toho cukry [g] 1,2
Bílkoviny [g] 2,9
Sůl [g] < 0,01
Vláknina [g] 1,5
Laktóza [g] < 0,01

 

OBSAH: 550 g

Doplňkové parametry

Kategorie: BIO POTRAVINY - POTRAVINY
EAN: 8594009165164

Diskuze

Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.

Povinná pole

Nevyplňujte toto pole:

Bezpečnostní kontrola