Kypřicí prášek do pečiva bez lepku 12 g LABETA

Tento kypřící prášek je bezlepková a bezfosfátová příměs, používaná úplně stejně jako běžný kypřící prášek ke zvětšení objemu a odlehčení textury pečiva. 

  • směs je bez lepku
  • snadná příprava nadýchaného bezlepkového těsta
  • pro třené, křehké, piškotové těsto a perník
Skladem
Kód: 86-2412
Značka: WOLFBERRY
6 Kč / ks

Jak používat kypřící prášek do pečiva bez lepku

Rádi pečete a ještě rádi zkoušíte nové recepty? Předpokladem úspěchu je zvládnout základní recepturu. Pokud potřebujete krásně nadýchané těsto, málokdy se obejdete bez kypřicího prášku. V případě, že musíte dodržovat přísnou bezlepkovou dietu, máme pro vás připravený bezlepkový kypřicí prášek do pečiva, díky kterému se bude vaše bábovka, perník a další moučníky doslova rozplývat na jazyku.

Prohlédněte si další bezlepkové výrobky, které by mohly zpestřit váš jídelníček. Žijte bez omezení!


Použijeme jej stejným způsobem jako běžný kypřící prášek. Na 500 g sypkých surovin přidáme 3 lžičky (21 g) prášku. Nahrazujeme-li tímto práškem běžný kypřící prášek v sáčku, potom tři lžičky tohoto prášku odpovídají 1 sáčku běžného prášku do pečiva. Kypřící prášek z jedlé sody a vinného kamene má sklon začít kypřit již při pokojové teplotě. Proto doporučujeme vkládat těsto do trouby a péci co nejdříve po zapracování kypřícího prášku. To se týká zejména řidších třených těst. 

Charakteristika
Kypřicí prášek je suché chemické kypřidlo používané ke zvětšení objemu a odlehčení textury pečiva. Funguje na principu uvolňování oxidu uhličitého do těsta acidobazickou reakcí. Tím vznikají bublinky, které těsto nakypřují. Kypřící prášek je bezlepkový a bezfosfátový. Regulátorem kyselosti je vinný kámen neboli hydrogenvinan draselný, kypřící látkou jedlá soda neboli hydrogenuhličitan sodný. Po kypřícím prášku sáhneme v případech, kdy nechceme v pečivu nežádoucí příchuť fermentačních produktů kvasinek z droždí.

Složení
kypřicí látky (difosforečnany, uhličitany sodné), kukuřičný škrob

Návod na přípravu

Prášek rozmícháme v mouce vhodné pro bezlepkovou dietu a přidáme do těsta. Používáme ho při přípravě třeného, křehkého a piškotového těsta, perníků apod.



Výživové hodnoty ve 100 g
Energetická hodnota [kJ/kcal] 542/ 128
Tuky [g] < 0,5
z toho nasycené mastné kyseliny [g] < 0,1
Sacharidy [g] 32
z toho cukry [g] 2,2
Bílkoviny [g] < 0,5
Sůl [g] 37,6
Vláknina [g] < 0,5



Skladování
Skladujte vždy dobře uzavřené na suchém místě.

Země původu
Německo

Obsah 
12 g

Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.

Nevyplňujte toto pole: