ČOKOLÁDA HOŘKÁ 83% 45 g ČOKOLÁDOVNA TROUBELICE

Intenzivní zážitek pro milovníky pravé hořké čokolády. Vyrobeno z kvalitních kakaových bobů s minimem ingrediencí – bez zbytečností, jen čistá chuť. Skvělá volba pro vědomé mlsání.

🍫 83 % kakaa • Plná, vyvážená chuť

Skladem
Kód: 86-4749
92 Kč / ks
Snímek obrazovky 2025 09 25 105020
Novinka

Intenzivní zážitek pro milovníky pravé hořké čokolády. Vyrobeno z kvalitních kakaových bobů s minimem ingrediencí – bez zbytečností, jen čistá chuť. Skvělá volba pro vědomé mlsání.

🍫 83 % kakaa • Plná, vyvážená chuť

Hořká čokoláda 83% je čokoláda hořké chuti s lehce kyselým podtónem kakaových bobů. 

ČOKOLÁDA HOŘKÁ 83%

Složení: Kakaové boby, kakaové máslo, panela. Obsah kakaové sušiny nejméně 83%.

Tato čokoláda je hořké chuti s lehce kyselým podtónem kakaových bobů. Výraznou chuť čokoládě dávají ekvádorské kakaové boby, které tvoří 83% podíl v této čokoládě.

Čokoláda je slazena třtinovou šťávou panelou. U 83% hořké čokolády Vás překvapí snoubení hořké chuti s jemností, která se postupně rozvíjí.

Tato konečná jemnost je dána trojkombinací: dlouhodobým hnětením v melanžéru, kakaovým máslem a panelou. 

Čokoláda je vhodná i pro vegany. 

Neobsahuje lecitin ani konzervanty! Neobsahuje LEPEK.

Základní proces výroby:

Kakaové boby se nejdříve musí ručně přebrat a roztřídit. Boby se nasypou do drtiče, kde dochází k narušení struktury bobů a následnému „odfouknutí“ slupky. Tímto procesem vzniká kakaová hmota. Kakaové hmota se vlévá do melanžéru. Přidají se další suroviny – kakaové máslo na zjemnění, případně sušené mléko a panela. 

Vše se promíchává a hněte. Hnětení je proces, kdy dochází ke zjemňování čokolády ve speciální nádobě - melanžéru, ve které jsou umístěny žulové kameny, které se otáčí po žulovém dnu nádoby a tím dochází k zjemnění čokolády. Hnětení trvá až několik desítek hodin. Po té se čokoláda vlévá do nerezových nádob, kde ztuhne. 

Čokoláda se pak vloží do temperovacího stroje, kde se zahřívá a následně chladí, tzv. proces temperování. Každý druh čokolády má jinou teplotu temperování.  

Po té je čokoláda vlévána do forem, které se ukládají do lednice. Jakmile čokoláda ztuhne, vyklopí se z forem a nechá se minimálně 1 den „odpočívat“.  Pak je čokoláda připravená k balení. 

Hmotnost: 45g

 

hořká-83

Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.

Nevyplňujte toto pole:

Bezpečnostní kontrola