ČOKOLÁDA HOŘKÁ 83% 45 g ČOKOLÁDOVNA TROUBELICE
Intenzivní zážitek pro milovníky pravé hořké čokolády. Vyrobeno z kvalitních kakaových bobů s minimem ingrediencí – bez zbytečností, jen čistá chuť. Skvělá volba pro vědomé mlsání.
🍫 83 % kakaa • Plná, vyvážená chuť
Kategorie: | BIO POTRAVINY - POTRAVINY |
---|---|
EAN: | 1007838301810 |
Intenzivní zážitek pro milovníky pravé hořké čokolády. Vyrobeno z kvalitních kakaových bobů s minimem ingrediencí – bez zbytečností, jen čistá chuť. Skvělá volba pro vědomé mlsání.
🍫 83 % kakaa • Plná, vyvážená chuť
Hořká čokoláda 83% je čokoláda hořké chuti s lehce kyselým podtónem kakaových bobů.
ČOKOLÁDA HOŘKÁ 83%
Složení: Kakaové boby, kakaové máslo, panela. Obsah kakaové sušiny nejméně 83%.
Tato čokoláda je hořké chuti s lehce kyselým podtónem kakaových bobů. Výraznou chuť čokoládě dávají ekvádorské kakaové boby, které tvoří 83% podíl v této čokoládě.
Čokoláda je slazena třtinovou šťávou panelou. U 83% hořké čokolády Vás překvapí snoubení hořké chuti s jemností, která se postupně rozvíjí.
Tato konečná jemnost je dána trojkombinací: dlouhodobým hnětením v melanžéru, kakaovým máslem a panelou.
Čokoláda je vhodná i pro vegany.
Neobsahuje lecitin ani konzervanty! Neobsahuje LEPEK.
Základní proces výroby:
Kakaové boby se nejdříve musí ručně přebrat a roztřídit. Boby se nasypou do drtiče, kde dochází k narušení struktury bobů a následnému „odfouknutí“ slupky. Tímto procesem vzniká kakaová hmota. Kakaové hmota se vlévá do melanžéru. Přidají se další suroviny – kakaové máslo na zjemnění, případně sušené mléko a panela.
Vše se promíchává a hněte. Hnětení je proces, kdy dochází ke zjemňování čokolády ve speciální nádobě - melanžéru, ve které jsou umístěny žulové kameny, které se otáčí po žulovém dnu nádoby a tím dochází k zjemnění čokolády. Hnětení trvá až několik desítek hodin. Po té se čokoláda vlévá do nerezových nádob, kde ztuhne.
Čokoláda se pak vloží do temperovacího stroje, kde se zahřívá a následně chladí, tzv. proces temperování. Každý druh čokolády má jinou teplotu temperování.
Po té je čokoláda vlévána do forem, které se ukládají do lednice. Jakmile čokoláda ztuhne, vyklopí se z forem a nechá se minimálně 1 den „odpočívat“. Pak je čokoláda připravená k balení.
Hmotnost: 45g
Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.