ČOKOLÁDA HOŘKÁ 75% 45 g ČOKOLÁDOVNA TROUBELICE

🍫 Kvalitní hořká čokoláda s vysokým obsahem kakaa

Tato jemná hořká čokoláda s 75 % kakaové sušiny potěší všechny milovníky výrazné, ale vyvážené čokoládové chuti. Vyrobená z kvalitních kakaových bobů, bez zbytečných přísad a s minimem cukru, představuje poctivou sladkost pro každou příležitost.

Skladem
Kód: 86-4337
92 Kč / ks
Snímek obrazovky 2025 07 11 152156
Novinka

🍫 Kvalitní hořká čokoláda s vysokým obsahem kakaa

Tato jemná hořká čokoláda s 75 % kakaové sušiny potěší všechny milovníky výrazné, ale vyvážené čokoládové chuti. Vyrobená z kvalitních kakaových bobů, bez zbytečných přísad a s minimem cukru, představuje poctivou sladkost pro každou příležitost.

Složení: Kakaové boby, kakaové máslo, panela. Obsah kakaové sušiny nejméně 75%.

Hořká čokoláda 75% je čokoláda velmi jemné chuti s příjemně hořkým podtónem, přestože je kakaový podíl 75%. Jemná chuť je dána dlouhodobým procesem hnětení v melanžéru a přidaným kakaovým máslem, které čokoládě navíc dodává i  čoko“ vůni.

Čokoláda je slazena panelou, která doladí konečnou lahodnou sladkou chuť.

Tato čokoláda je vhodná pro milovníky sladších chutí. 

Čokoláda je vhodná i pro vegany. 

Neobsahuje lecitin ani konzervanty! Neobsahuje LEPEK.

hořká-75

Základní proces výroby:

Kakaové boby se nejdříve musí ručně přebrat a roztřídit. Boby se nasypou do drtiče, kde dochází k narušení struktury bobů a následnému „odfouknutí“ slupky. Tímto procesem vzniká kakaová hmota. Kakaové hmota se vlévá do melanžéru. Přidají se další suroviny – kakaové máslo na zjemnění, případně sušené mléko a panela. 

Vše se promíchává a hněte. Hnětení je proces, kdy dochází ke zjemňování čokolády ve speciální nádobě - melanžéru, ve které jsou umístěny žulové kameny, které se otáčí po žulovém dnu nádoby a tím dochází k zjemnění čokolády. Hnětení trvá až několik desítek hodin. Po té se čokoláda vlévá do nerezových nádob, kde ztuhne. 

Čokoláda se pak vloží do temperovacího stroje, kde se zahřívá a následně chladí, tzv. proces temperování. Každý druh čokolády má jinou teplotu temperování.  

Po té je čokoláda vlévána do forem, které se ukládají do lednice. Jakmile čokoláda ztuhne, vyklopí se z forem a nechá se minimálně 1 den „odpočívat“.  Pak je čokoláda připravená k balení. 

Neobsahuje lecitin ani konzervanty! Neobsahuje LEPEK.

Hmotnost: 45g

 

Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.

Nevyplňujte toto pole:

Bezpečnostní kontrola