ČOKOLÁDA HOŘKÁ 75% 45 g ČOKOLÁDOVNA TROUBELICE
🍫 Kvalitní hořká čokoláda s vysokým obsahem kakaa
Tato jemná hořká čokoláda s 75 % kakaové sušiny potěší všechny milovníky výrazné, ale vyvážené čokoládové chuti. Vyrobená z kvalitních kakaových bobů, bez zbytečných přísad a s minimem cukru, představuje poctivou sladkost pro každou příležitost.
Kategorie: | BIO POTRAVINY - POTRAVINY |
---|---|
EAN: | 8594196850119 |
🍫 Kvalitní hořká čokoláda s vysokým obsahem kakaa
Tato jemná hořká čokoláda s 75 % kakaové sušiny potěší všechny milovníky výrazné, ale vyvážené čokoládové chuti. Vyrobená z kvalitních kakaových bobů, bez zbytečných přísad a s minimem cukru, představuje poctivou sladkost pro každou příležitost.
Složení: Kakaové boby, kakaové máslo, panela. Obsah kakaové sušiny nejméně 75%.
Hořká čokoláda 75% je čokoláda velmi jemné chuti s příjemně hořkým podtónem, přestože je kakaový podíl 75%. Jemná chuť je dána dlouhodobým procesem hnětení v melanžéru a přidaným kakaovým máslem, které čokoládě navíc dodává i čoko“ vůni.
Čokoláda je slazena panelou, která doladí konečnou lahodnou sladkou chuť.
Tato čokoláda je vhodná pro milovníky sladších chutí.
Čokoláda je vhodná i pro vegany.
Neobsahuje lecitin ani konzervanty! Neobsahuje LEPEK.
Základní proces výroby:
Kakaové boby se nejdříve musí ručně přebrat a roztřídit. Boby se nasypou do drtiče, kde dochází k narušení struktury bobů a následnému „odfouknutí“ slupky. Tímto procesem vzniká kakaová hmota. Kakaové hmota se vlévá do melanžéru. Přidají se další suroviny – kakaové máslo na zjemnění, případně sušené mléko a panela.
Vše se promíchává a hněte. Hnětení je proces, kdy dochází ke zjemňování čokolády ve speciální nádobě - melanžéru, ve které jsou umístěny žulové kameny, které se otáčí po žulovém dnu nádoby a tím dochází k zjemnění čokolády. Hnětení trvá až několik desítek hodin. Po té se čokoláda vlévá do nerezových nádob, kde ztuhne.
Čokoláda se pak vloží do temperovacího stroje, kde se zahřívá a následně chladí, tzv. proces temperování. Každý druh čokolády má jinou teplotu temperování.
Po té je čokoláda vlévána do forem, které se ukládají do lednice. Jakmile čokoláda ztuhne, vyklopí se z forem a nechá se minimálně 1 den „odpočívat“. Pak je čokoláda připravená k balení.
Neobsahuje lecitin ani konzervanty! Neobsahuje LEPEK.
Hmotnost: 45g
Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.