ČEKANKOVÝ sirup 500 ml BRAINMAX

Čekankový sirup je přírodní sladidlo, které má nízký glykemický index a bylo prokázáno, že udržuje nízkou hladinu krevního cukru. Sirup je extrahován z kořene čekanky a pyšní mimořádným obsahem vlákniny (inulin), která je prospěšná celému našemu trávicímu systému. Má sladivost a barvu téměř totožnou s medem a také podobnou konzistenci. 

Skladem
Kód: 86-970
Značka: BRAINMAX
149 Kč –9 % 135 Kč / ks
cekankovy sirup 500ml jpg
Akce
149 Kč –9 %

Jak používat sirup z čekanky
Čekankový sirup můžeme použít nejen ke slazení studených či teplých nápojů, ale i dezertů, sušenek, palačinek, jogurtů, zmrzlin nebo piškotů. Je vhodný i pro teplou kuchyni při pečení všech typů sladkého pečiva. A má ještě jednu zcela unikátní vlastnost. Je schopen částečně nahradit i pokrmový tuk. Použitím čekankového sirupu nedochází jen ke snížení kalorické hodnoty pečiva dané nahrazením cukru, ale navíc dojde i ke snížení energetické hodnoty potravin nahrazením pokrmového tuku, a to až ze sta procent! Jelikož obsahuje až o 95% méně cukru a o 45% méně kalorií ve srovnání s jinými přírodními sladidly (med, javorový sirup apod.), je proto velmi vhodný k použití při redukční dietě. Pokrmy připravené s použitím čekankového sirupu vykazují výrazně nižší energetickou hodnotu a při pravidelné konzumaci takto připravených pokrmů dochází k přirozenému úbytku tukových zásob v těle. Sladivost sirupu je shodná se sladivostí medu. Dávkování je tedy shodné jako při slazení cukrem nebo medem, tj. 1 lžíce sirupu odpovídá 1 lžíci medu/cukru. Při náhradě tuku v potravinách nahrazuje 1g sirupu zhruba 4 g tuku. Čekankový sirup je vhodný také pro děti. Je rovněž doporučován klientům po antibiotické léčbě, protože má schopnost prebiotické podpory při obnově střevní mikroflóry po použití antibiotik.

Charakteristika
Čekanka obecná (Cichorium intybus) je rostlina patřící do čeledi hvězdnicovité, někdy také nazývané složnokvěté. Je to vytrvalá až jeden metr vysoká bylina s tuhým stonkem. Kvete od července do října a její květy 3 až 4 cm široké jsou obvykle jasně modré. Díky barvě květů pravděpodobně vznikl i český název této rostliny -"Čekanka", kdy modré květy čekanky lidem připomínaly modré dívčí oči, které marně čekají na návrat milého z vojny. Rostlinky lze nalézt poměrně hojně ve volné přírodě a to v okolí cest, polí, luk a strání. Čekanka obecná je velice ceněnou léčivou bylinou lidového léčitelství. Neznámější použití sušeného kořene je zpracování do zdravé náhrady kávy - melty. Pro zpracování ve velkém se pěstuje hlavně v Belgii a Nizozemí. Kořen čekanky je zpracováván velmi náročným procesem, který je patentově chráněn. Základní surovinou čekankového sirupu je kapalina, kterou tvoří hlavně oligofruktóza, vyrobená částečnou enzymatickou hydrolýzou z inulinu čekanky. Během fermentace vznikají různé produkty, mastné kyseliny s krátkým řetězcem a plyny. Právě kombinace účinků fermentačního procesu a utvořených vedlejších produktů zvyšuje vstřebávací funkci tlustého střeva pro vápník. Konzumace čekankového sirupu tak napomáhá vstřebávání vápníku v lidském těle, jelikož pouze asi 30% vápníku, který požijeme v potravě, je zcela absorbováno organizmem. Zbytek je z těla vyloučen. Vláknina obsažena v extraktu z čekanky se dostává nestrávená až do tlustého střeva, kde je částečně nebo úplně fermentována střevními bakteriemi. To napomáhá ke zlepšení činnosti střev a vyprazdňování.

Přírodní sladidlo
Bez barviv a přidaného cukru

100% vegan

Čekankový sirup je nízkoenergetický, má nízký glykemický index a obsahuje vysoký podíl vlákniny inulin (66 %), která navozuje pocit sytosti a pozitivně ovlivňuje střevní mikroflóru. Sirup je vhodný pro vegany, vegetariány i celiaky.

Nízký glykemický index, vysoká sladivost. Vhodné i pro diabetiky

Čekankový sirup má velmi nízký glykemický index (5). To znamená, že nezvyšuje hladinu cukru tak výrazně jako cukr nebo jiná sladidla. Právě proto je čekankový sirup vhodný i pro diabetiky.

Co je to glykemický index?

NaSirku
 

Výživové údaje na 100 g:

Energetická hodnota 681 kJ / 168 kcal

Tuky celkem (nasycené mastné kyseliny, mononenasycené
mastné kyseliny, polynenasycené mastné kyseliny)

0 g
Nasycené mastné kyseliny 0 g

Sacharidy celkem (cukry, polyalkoholy, škroby)

Z toho cukry

9 g

9 g
Vláknina 66 g
Bílkoviny 0 g
Sůl 0 g

Složení: Extrakt z kořene čekanky 100%.

Použití: Sirup se pro svou lahodnou chuť používá ke slazení nápojů, do teplé i studené kuchyně, ke slazení dezertů, sušenek, buchet a jogurtů.

Skladování: Uchovávejte v suchu při pokojové teplotě. Neskladovat na přímém slunci a v mrazu. Po otevření spotřebujte do 3 měsíců.

Upozornění: Ukládejte mimo dosah dětí! Není vhodné pro děti do tří let, těhotné a kojící ženy.

Země původu: Belgie

Obsah
500ml




Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.

Nevyplňujte toto pole: