AGAR BIO bez lepku 10 g AMYLON
Pouze z BIO surovin. Vyrábí se z červených mořských řas. Je oblíben kvůli organickému původu, tzn. nebyl vyráběn pomocí chemicky upravených surovin nebo pesticidů. Ideální pro fanoušky přírodního a ekologického složení.
Agar je výbornou a velice zdravou alternativou želatiny. Přírodní želatinový přípravek se získává z červených mořských řas. Je průhledný, bez chuti a zápachu a zůstává tuhý i za vyšších teplot. Agar je součástí cukrárenských želé. Pomáhá vytvářet tzv. vysoké vrstvy želé, které při krájení dobře drží tvar.
Kategorie: | Polévková koření a polévkové základy |
---|---|
EAN: | 8594046765761 |
V potravinářství se agar používá k ochucování, jako stabilizátor i jako zahušťovací prostředek pro cukrářské a pekařské výrobky. Je výborný pro mražené dezerty, různá želé, pudinky apod.
Proč použít BIO Agar?
Bio Agar je skvělý jako želírovací činidlo pro výrobu želé, džemů, ovocných koláčů, bonbónů či jako přírodní zahušťovadlo, protože má schopnost zadržovat vodu a tvořit stabilní gelovou strukturu. Je tedy mnohem pevnější než želatina a perfektně drží tvar při krájení.
Pouze z BIO surovin. Vyrábí se z červených mořských řas. Je oblíben kvůli organickému původu, tzn. nebyl vyráběn pomocí chemicky upravených surovin nebo pesticidů. Ideální pro fanoušky přírodního a ekologického složení.
Čas nutný k tuhnutí je mnohem kratší než u želatiny. Umožňuje vytvářet vysoké vrstvy želé. Po ztuhnutí lze opět rozehřát a znovu použít. Stabilní i v vyšších teplotách, např. v letních měsících.
Nemá chuť, žádný zápach a je bez kalorií. I pro vegany, vegetariány a bezlepkovou dietu.
Příprava:
Připravit BIO Agar je snadné
- Bio agar (10 g) promíchejte v 1 litru studené vody a podle potřeby přislaďte.
- Vařte za stálého míchání po dobu 3 minut.
- Po uvaření nechte mírně vychladnout.
- Nalijte do formy a nechte ztuhnout v lednici.
Lze připravit i z ovocné šťávy, džusu apod.

Použijte BIO Agar
- Kvalitní náhrada želatiny
- Z kvalitních Bio surovin, mořských řas
- Perfektně drží tvar, odolný vyšším teplotám
- Jednoduchá příprava
- Želíruje už při pokojové teplotě
- Snadná manipulace, lze opět rozehřát
- Umožňuje vysoké vrstvy želé
- Pro bezlepkovou dietu, vegany i vegetariány
Dávkování
Do 300 ml vody vmícháme 5 g Agaru a 25 g - 50 g cukru. Necháme 10 minut nabobtnat a poté 15 minut vaříme. Při výrobě aspiků přidáme namísto cukru 1/2 kávové lžičky soli.
Charakteristika
Agar (jinak též agar-agar) je přírodní polysacharid s vysokou želírující schopností, který se vyrábí z červených mořských řas rodů Floridae a Gelidium. Je průhledný, bez zápachu a bez chuti. Umožňuje vytvářet tzv. vysoké vrstvy želé, jež při krájení skvěle drží tvar. Výrobky obsahující agar jsou proto vhodné pro domácí přípravu extra vysoké vrstvy želé na dorty a zákusky.
Složení
Agar agar (Gelidium 100 %).
Nutriční hodnoty ve 100 g
Energetická hodnota: 720 kJ / 172 kcal; Tuky: 0,1 g; z toho nasycené mastné kyseliny: 0 g; Sacharidy: 0,4 g; z toho cukry: 0 g; Vláknina: 86 g; Bílkoviny: 0,1 g; Sůl: 0,04 g.
Alergeny
Může obsahovat stopy lepku.
Skladování
Skladujte na chladném a suchém místě. Chraňte před přímým slunečním světlem a teplem.
Země původu
Česká republika
Obsah
10 g
Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.