MOUKA Z JUKY 1000 g ČOKOLÁDOVNA TROUBELICE

Bezlepková alternativa klasické mouky s jemnou chutí.
Vyrobena z kořene juky (manioku/tapioky) – vhodná pro bezlepkové pečení, zahušťování i přípravu placek a tortill. Přirozeně bez lepku, lehce stravitelná a univerzální.

Skladem
Kód: 86-4688
218 Kč / ks
Snímek obrazovky 2025 09 12 142700
Novinka

Bezlepková alternativa klasické mouky s jemnou chutí.
Vyrobena z kořene juky (manioku/tapioky) – vhodná pro bezlepkové pečení, zahušťování i přípravu placek a tortill. Přirozeně bez lepku, lehce stravitelná a univerzální.

Bezlepková mouka z juky.

Bezlepková mouka z juky (Manihot ecsulenta) je vhodná k přípravě slaných i sladkých pokrmů, na pečení i vaření.

Juka (maniok) je jednou z nejvíce používaných potravin v Jižní Americe. Maniok obsahuje rezistentní škrob, který z něj činí velmi zdravou potravinu. Přispívá ke zlepšení zdraví střev, což se projevuje i ve zlepšení imunitního systému. Rezistentní škrob také napomáhá metabolismu a snižuje hladinu glukózy v krvi, čímž podporuje pocit sytosti a snižuje chuť k jídlu (je velmi užitečný při dodržování redukční diety nebo diety na kontrolu hmotnosti).

Složení: juka (yuca, maniok)

Výživové údaje na 100 g:

Energetická hodnota  1450 kJ (342 kcal)
tuky   0,3 g
     z toho: nasycené mastné kyseliny   0,09 g
sacharidy     80,6 g
     z toho: cukry    2,72 g
vláknina 5,59 g
bílkoviny   1,28 g
sůl   0,056 g
Sůl je v potravině obsažena v důsledku přirozeně se vyskytujícího sodíku.
 

RECEPT - SÝROVÉ BOCHÁNKY (Pan de Yuca)

  • 300 g mouky z juky
  • 300 g čerstvého sýra
  • 1-2 prášky do pečiva (příp. kvasnice)
  • mléko dle potřeby
Smícháme prášek do pečiva s moukou z juky, přidáme nastrouhaný čerstvý sýr, dle potřeby přidáme mléko (pokud použijete kvasnice, je zapotřebí nechat těsto chvíli kynout).
Vytvarujeme kuličky o průměru cca 4 - 5 cm, pečeme na 180 až 200 stupňů po dobu 10 až 20 minut (do zčervenání).
 
Obsah: 1000 g

Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.

Nevyplňujte toto pole:

Bezpečnostní kontrola