BIO SKOŘICE CEJLONSKÁ mletá - 50 g - WOLFBERRY
Skořice cejlonská mletá BIO 50 g Wolfberry je označována mnoha špičkovými cukráři a kuchaři jako nejlepší skořice vůbec. Používá se pro okořenění hlavně sladkých pokrmů, pečiva a cukrářských výrobků. Důležitou roli má i při zavařování ovoce. Podporuje chuť k jídlu, zlepšuje trávení, působí proti nadýmání, přispívá k rozšiřování cév a snižování krevního tlaku.
Jak používat BIO cejlonskou skořici mletou Wolfberry
Skořice jako koření se používá hlavně k přípravě sladkých pokrmů, do nejrůznějšího pečiva a cukrářských výrobků nebo při zavařování ovoce. Její dřevitá a zároveň sladká chuť se výborně hodí k mléčné rýži, koláčům, ovocným knedlíkům nebo kompotu. Velmi dobře ladí také s mnoha druhy sušeného ovoce. Špetka skořicového prášku navoní čokoládové nápoje i kávu. Používá se ovšem i do masitých pokrmů, zejména v orientální a latinskoamerické kuchyni.
Charakteristika
První zmínky o skořicovníku pochází již ze staré Číny z období 4000 let před n. l. Aromatická kůra stálezelených tropických stromů s názvem Skořicovník cejlonský (Cinnamomum zeylanicum) rostoucích na Srí Lance je považována za nejkvalitnější skořici na světě. První úroda se sklízí dva až tři roky po vysazení. Kůra stromu se sloupne a po usušení vytvoří charakteristické tenké svitky, jejichž okraje se svinují dovnitř. Skořice působí na chuť k jídlu, celkově osvěžuje a podporuje trávení. Používá se jako koření buď v původní, nebo mleté podobě. Má kořenně nasládlou chuť a příjemnou vůni, kterou jí dává zejména obsažená sloučenina cinnamaldehyd.
Nutriční hodnoty ve 100 g
Energetická hodnota: 1231 kJ/294 kcal; Tuky: 3,2 g - z toho nasycené mastné kyseliny 0,9 g; Sacharidy: 37 g - z toho cukry 35 g; Vláknina: 53 g, Bílkoviny: 3,5 g; Sůl: 0,07 g
Složení
Skořice cejlonská (Cinnamomum zeylanicum) mletá BIO 100%
Skladování
Skladujte na suchém a temném místě.
Země původu
Srí Lanka
Obsah
50 g
Doplňkové parametry
| Kategorie: | KOŘENÍ -SOLI - SODA - DOCHUCOVADLA |
|---|---|
| EAN: | 8594158032560 |
Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.
Související produkty
Skořice celá se používá do horkých nápojů. Aromatická odrůda Cinnamomum chinensis – skořice Cassia
Skořice mletá se hodí do slaných a sladkých pokrmů
K dušenému hovězímu, jehněčímu a vepřovému masu, do vánočních nákypů, sekaného masa, perníčků, kořeněných či ovocných koláčů, k nakládané zelenině, do...
Extra kvalita, zahradní pěstování!Do italské kuchyně, na pizzu, špagety, saláty. Vhodná do fazolí a omáček.
Skořice pravá cejlonská mletá – známá jako „true cinnamon“, je jemná, aromatická a méně hořká než běžná skořice cassia. Pochází z tenké vnitřní kůry stromu...
Podobné produkty
Kakaové boby drcené BIO jsou nepražené v syrové formě. Díky tomu si zachovávají neuvěřitelné množství nutričně hodnotných látek v podobě širokého spektra...
Arašídová pasta 420 g Wolfberry. Arašídy si získaly celou řadu příznivců pro svůj vysoký obsah vlákniny, bílkovin a zdravých tuků. Obsahují všechny základní...
BIO škvařené sádlo se škvarky bez dusitanové soli. Maso je z přeštického vepříka z vlastního chovu.
Tato vepřová brusinková paštika voní a chutná po vepřových játrech, je příjemně slaná a kořeněná jemnou příchutí brusinek.Má soudržnou a...
Farmářská játrová paštička je vyrobená z vepřového masa a kuřecích jater. Vyrábí se na farmě ručně. Paštika je vakuově balena, je...
