KOKOSOVÝ cukr BIO 300 g GOODIE
Kokosový cukr se získává z nektaru květů kokosové palmy, který se nechá zkrystalizovat.
Kokosový cukr je bohatý na inulin, což je přírodní prebiotikum, které je prospěšné pro střevní mikrobiom. Pomáhá vyživovat zdraví prospěšné bakterie a tím je pro nás daleko větším přínosem pro náš mikrobiom než řepný cukr.
Nutričně výživný kokosový palmový cukr je 100% přírodní sladidlo získané ručním sběrem nektaru z květů kokosové palmy pěstovaných podle zásad ekologického hospodářství. Má příjemně sladkou chuť s tóny karamelu a podobnou sladivost jako bílý řepný cukr. Oproti běžnému cukru má nižší glykemický index (GI=35).
Kategorie: | Cukry |
---|---|
EAN: | 8593085085915 |
Nektar z květů kokosové palmy
Kokosový cukr se získává z nektaru květů kokosové palmy, který se nechá zkrystalizovat. Po získání dostatečného množství nektaru se za optimální teploty odstraní veškeré škodlivé prvky, které by mohl obsahovat. Až poté dochází ke krystalizaci. Výsledkem je kokosový cukr v BIO kvalitě pocházející z kontrolovaného ekologického zemědělství.
Kokosový cukr má nízký glykemický index (35), takže nezvyšuje tolik hladinu krevního cukru jako bílý cukr a tím je vhodný k slazení i pro diabetiky.
Kokosový palmový cukr je přírodní sladidlo vyrobené z nektaru z květů kokosové palmy v Indonésii, který se následně nechá zkaramelizovat. Po vychladnutí se zpracovává a rozemele, aby získal krystalickou konzistenci.
Kokosový cukr obsahuje přirozeně vyskytující se minerální látky, zejména je zdrojem vápníku.
Může se chlubit nízkým glykemickým indexem (GI=35), díky kterému nevyvolává vysoké kolísání hladiny cukru v krvi a hladiny inzulínu.
Díky jeho vlastnostem pomáhá udržovat acidobazickou rovnováhu, takže organismus zbytečně nepřekyseluje.
Výhody:
- zdravější náhrada klasického bílého řepného cukru
- nízký glykemický index (GI=35)
- lahodná karamelová chuť a vůně
- ekologický význam pro životní prostředí
- vysoký obsah minerálů zejména vápníku
Věděli jste že?
Kokosový cukr neničí zdraví ani ekologii naší planety. Při pěstování palmy olejné na plantážích v monokulturách dochází k narušování půdou chemikáliemi a orbou a k následnému ničení okolní fauny a flory. Na rozdíl od palmového oleje se palmový kokosový cukr vyrábí šetrným udržitelným způsobem. Palmy se pro svou mízu místo kácení a rozřezání udržují. Organizace světové banky pro výživu a zemědělství (FAO) uvedla, že palmy dokáží produkovat mízu pro výrobu cukru až 100 let. Jedná se o velmi přínosné odvětví pro životní prostředí s využitím tradičních technik výroby.
Použití:
Díky téměř stejné sladivosti ho můžete nahradit ve stejném poměru 1:1 v receptech za bílý cukr. Lžičku kokosového cukru můžete přidat k doslazení kávy, čaje, kaše nebo smoothie, ale dokonce i dochucení nejrůznějších omáček.
Výživové údaje na 100 g:
Sůl: 0 g
Vápník: 520 mg (65%) *
* referenční hodnota příjmu
Skladování:
Skladujte v suchu a temnu.
Složení:
100% BIO kokosový cukr
Země původu:
Indonésie
Obsah: 300 g
Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.