POHANKOVÉ TĚSTOVINY se lnem, spirály - BIO 250 g BRAINMAX

Pohanka je typická obilovina Slovanů, která neobsahuje lepek a je tak vynikající alternativou pšeničných těstovin. BrainMax Pure pohankové těstoviny obsahují pouze pohankovou mouku, lněnou mouku a vodu. Těstoviny mají výborné výživové hodnoty, protože jsou bohaté na bílkoviny (15%), vlákninu (11%) a rutin. Těstoviny jsou vyrobeny ze surovin ekologického zemědělství a vysloužily si certifikaci BIO.

Momentálně není k dispozici
Kód: 86-732
Značka: BRAINMAX
89 Kč / ks

POHANKOVÉ TĚSTOVINY se lnem, spirály - BIO 250 g

 

Ryhlé, chutné a výživné pohankové těstoviny

Při výrobě BrainMax Pure pohankových těstovin jsme použili přirozeně bezlepkovou pohankovou a lněnou mouku, které obě pocházejí z ekologického zemědělství a mají označení BIO kvality. Díky tomu jsou těstoviny vysoce výživné a mají perfektní chuť i konzistenci. 

Ikonka BIOIkonka Vegan
 
 

Výživná alternativa těstovin!

Těstoviny obsahují minimum tuků a naopak jsou bohaté na bílkoviny, vlákninu a rutin. Jedná se o alternativu klasických těstovin, které mají výbornou chuť, nerozváří se a nelepí. Jsou vhodné do vegetariánské i veganské stravy, jelikož neobsahují žádné složky živočišného původu.

 

 

Vyšší obsah bílkovin a vlákniny

Pohankové těstoviny obsahují vyšší množství bílkovin, vlákniny a jsou snadné na přípravu.


BIO certifikace

Těstoviny jsou vyrobeny ze surovin, které pochází z ekologického zemědělství a mají certifikaci BIO. 


Zdroj rutinu

Pohanka se vyznačuje obsahem rutinu. Ten pomáhá zlepšovat pružnost našich cév a zvyšuje cirkulaci krve.

Příprava těstovin

100 g těstovin vložíme do 1 l lehce osolené vody a za občasného míchání vaříme na středním stupni asi 3 minuty. Uvařené těstoviny scedíme a po propláchnutí studenou vodou podáváme. Nakonec doporučujeme zakápnout BrainMax Pure olivovým olejem, který perfektně podtrhne výslednou chuť těstovin.

Výborná chuť a perfektní nutriční hodnoty.

Látku, kterou ocení především náš cévní systém. Rutin pomáhá zlepšovat pružnost našich cév a zvyšuje cirkulaci krve. Len obsahuje vysoký podíl omega-3 mastných kyselin, vlákniny (11%) a bílkovin (15%). 

 

Recepty s tímto produktem

receptPohankaProdukt

Kuře na paprice

Suroviny:

 

 

 

Na 2 porce:

 

Postup:

Pro přípravu masa můžete jako my použít pomalý hrnec, do kterého jsme vložili kuřecí zadní čtvtky, osolili, okořenili sladkou paprikou, sušeným česnekem a vařili 8 hodin v hrnci, poté je obrali od kosti. Pokud pomalý hrnec nemáte, můžete čtvrtky dát do pekáčku, podlít trochou vody a péct klasicky v troubě na 170 stupňů zhruba 40-60 minut. Pro rychlejší variantu stačí opéct kuřecí prsa na pánvi, poté podlít trochou vody, aby byla šťavnatá. Když máte maso připravené, pusťte se do omáčky. Papriky omyjte na nakrájejte spolu s cibulí a česnekem na kousky. Nakrájenou zeleninu opečte na troše ghí do sklovata (pokud pečete maso v troubě, můžete zde přidat i zeleninu). Hotovou zeleninu dejte do mixéru, přidejte sušenou cibuli, sladkou papriku, uzenou papriku, smetanu a trochu štávy z masa. Rozmixujte a dochuťte dle chuti solí s pepřem. Doporučujeme podávat s pohankovými těstovinami, které jsou za pouhé 3 minuty hotové. 

Výživové hodnoty na 100 g

Energetická hodnota
 
1592 kJ / 380 kcal
Tuky 9,02 g
- z toho nasycené mastné kyseliny 1,01 g
Sacharidy 54,71 g
- z toho cukry 0,35 g
Vláknina 10,83 g
Bílkoviny 15,33 g
Sůl 0,01 g
 

BIO certifikace CZ-BIO-001

Naše pohankové těstoviny mají BIO certifikát - Produkce ekologického zemědělství EU.

 

Složení: BIO pohanková mouka, BIO lněná mouka, voda. 

Původ: Slovensko

Skladování: V suchu, v uzavřeném obalu.

Hmotnost: 250 g

Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.

Nevyplňujte toto pole: