OVESNÉ VLOČKY JEMNÉ s klíčky 1000 g GRIZLY

Jemné ovesné vločky s klíčky spojují jemně mleté ovesné vločky s naklíčenými obilovinami pro snadné trávení a vyšší nutriční hodnotu. Ideální pro rychlou a zdravou snídani, kaše i pečení.

Skladem
Kód: 50534
Značka: GRIZLY
69 Kč / ks
Snímek obrazovky 2025 08 04 155133
Novinka

Jemné ovesné vločky s klíčky spojují jemně mleté ovesné vločky s naklíčenými obilovinami pro snadné trávení a vyšší nutriční hodnotu. Ideální pro rychlou a zdravou snídani, kaše i pečení.

Ovesné vločky se rozhodně vyplatí mít doma ve spíži. Je to totiž ideální ingredience pro přípravu snídaně a určitě vás potěší, že naše vločky jsou opravdu jemně namleté, a proto se skvěle hodí pro rychlou výrobu ovesné kaše.

Asi se shodneme na tom, že ovesné vločky nejčastěji využijete pro přípravu ovesné kaše, kdy je stačí povařit s vodou nebo mlékem. Nicméně v kuchyni mají daleko šiřší využití. Skvěle chutnají v kombinaci s jogurtem, sušeným nebo lyofilizovaným ovocem nebo s oříšky. Přisypat k nim můžete třeba i rozinky nebo datle, případně je využít při pečení a vaření. Kromě klasické ovesné kaše můžete ráno posnídat třeba výborné lívance z řeckého jogurtu s burákovým máslem, na jejichž přípravu budete rovněž potřebovat ovesné vločky

Proč chtít jemné ovesné vločky s klíčky?

  • rychlá a snadná příprava
  • extra jemně namleté vločky
  • univerzální využití v kuchyni

Jak jemné ovesné vločky s klíčky využít?

Vločky jsou ideálním základem zdravé a vyvážené snídaně. Vynikají svou rychlou a snadnou přípravou. Dají se přidávat do jogurtu, na výrobu domácích kaší, müsli nebo granoly. Skvělé jsou také dezerty a ovocné koláče z vloček. Dá se s nimi zkrátka vykouzlit mnoho zdravých a chutných pokrmů.

Jak probíhá proces klíčení vloček?

Průmyslová výroba klíčených ovesných vloček zahrnuje několik fází, které zajišťují správné klíčení, zachování živin a stabilitu produktu.

 

    • čištění a výběr ovsa – celá ovesná zrna se mechanicky čistí od nečistot a nežádoucích částic

 

    • namočení a klíčení – oves se namáčí do vody s kontrolovanou teplotou, poté probíhá klíčení ve speciálních podmínkách s řízenou vlhkostí, teplotou a přívodem kyslíku po dobu 1–3 dnů

 

    • sušení – může probíhat při nízkých teplotách pro zachování enzymatické aktivity nebo při vyšších teplotách pro lepší stabilitu a delší trvanlivost

 

    • válcování do vloček – sušená klíčená zrna se lisují mezi válci na požadovanou tloušťku

 

Během klíčení dochází k enzymatickým přeměnám, které zlepšují stravitelnost a biologickou dostupnost živin, zatímco škroby se mění na cukry, bílkoviny na aminokyseliny a tuky na lehce stravitelné mastné kyseliny, čímž se zvyšuje obsah vitamínů C, E a skupiny B a zároveň se odbourávají látky, které mohou zpomalovat trávení. Díky těmto změnám jsou klíčené vločky lehce stravitelné, výživné a podporují zdravé trávení.

Složení:

Výživové údaje na 100 g

Energetická hodnota: 1543 kJ / 367 kcal
Tuky: 8,4 g
z toho nasycené mastné kyseliny: 1,3 g
Sacharidy: 56 g
z toho cukry: 1 g
Bílkoviny: 12 g
Sůl: 0,003 g

 

AlergenyObsahuje lepek Může obsahovat stopy arašídů, skořápkových plodů a sezamu 

 

Složení: ovesné celozrnné vločky 100%

 

SkladováníSkladujte na tmavém, chladném a suchém místě.

 

OBSAH: 1000 g

Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.

Nevyplňujte toto pole:

Bezpečnostní kontrola