LYOFILIZOVANÝ ANANAS, 45 g BRAINMAX
Lyofilizace je šetrný proces, kdy se sušené ovoce suší mrazem, kdy dochází k odstranění v podstatě veškeré vody, ale zároveň je uchována jak specifická chuť, barva a především důležité vitamíny a minerály. Ananas je tropické ovoce, které je známé pro svůj vysoký obsah vlákniny a také celou řadu vitamínů jako je vitamín A, C, kyselina listová, vápník a mangan. Jednou z klíčových živin ananasu je bromelain. Enzym, který pomáhá trávit bílkoviny a podporuje vstřebávání živin do krve.
Ananas jako tropické ovoce vyniká množstvím vitamínů A, C, který má přímý vliv na imunitní systém těla a také je zdrojem kyseliny listové, vápníku nebo také manganu. Především je ananas bohatý na bromelain. Jedná se o enzym, která pomáhá štěpit bílkoviny. Obsahuje také cholin, betain, fosfor, zinek a selen, stejně jako řadu sloučenin v menším množství, které mu dodávají jeho charakteristickou chuť. Ananas je také bohatý na vlákninu, která kromě toho, že napomáhá trávení, tak také pomáhá snižovat hladinu krevního cukru. Výhoda lyofilizace je především v zachování obsahu všech zmíněných živin a zároveň také chuti a konzistence s dlouhou trvanlivostí.
Použití: Lyofilizované kousky ananasu můžete přidat do jogurtů, ovesných kaší. Dále můžete přidat do proteinových smooties nebo do studených i pečených dezertů.
Objem: 45 g
Doplňkové parametry
| Kategorie: | BIO POTRAVINY - POTRAVINY |
|---|---|
| EAN: | 8594190023847 |
Diskuze
Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.
Související produkty
Lyofilizované neboli mrazem sušené plátky jahod si díky šetrnému zpracování tzv. lyofilizací, uchovávají většinu původních vlastností jako je vůně, chuť,...
Lyofilizované neboli mrazem sušené kousky ananasu si díky šetrnému zpracování lyofilizací uchovávají většinu původních vlastností jako je vůně, chuť, barva a...
Brusinky jsou sušené mrazem - lyofilizované a díky tomu si uchovávají svou původní nakyslou chuť a více živin.
