BULGUR POHANKOVÝ 250 g COUNTRY LIFE

Lehká a snadno stravitelná příloha z předvařené a drcené pohanky. Má jemně oříškovou chuť a je přirozeně bezlepková. Ideální do salátů, polévek, kaší nebo jako zdravá alternativa rýže a těstovin. Bohatá na rutin, bílkoviny a vlákninu.

Skladem
Kód: 49732
Značka: COUNTRY LIFE
45 Kč / ks
Snímek obrazovky 2025 07 04 091604
Novinka

Pohankový bulgur má lehce oříškovou chuť a nevyžaduje dlouhou dobu vaření. Výborně se hodí na přípravu rizota nebo do osvěžujících salátů s bylinkam

Popis

Úžasná chuť pohanky bez dlouhého vaření. Osvěžující saláty i bulgurové rissoto na jedničku.

Pohankový bulgur je skvělý jako příloha, ve formě "rizota", s pečenou i dušenou zeleninou nebo jako náplň do plněných paprik. Můžete ho přidat do teplých i studených salátů nebo zavařit do polévky. Zvýšíte tak vydatnost i energetickou hodnotu jídel. Pohankový bulgur je na rozdíl od jeho klasické pšeničné varianty přirozeně bezlepkový, takže si na něm pochutnají nejen celiaci, ale všichni milovníci zdravého životního stylu.

Využití:

  • rizoto - použijte bulgur místo rýže a smíchejte ho s oblíbenou zeleninou nebo s houbami
  • nádivka - bulgur nakombinujte například s paprikou, restovanou cibulkou, bazalkou a petrželkou
  • polévka - bulgur přidávejte do polévky třeba místo těstovin, stačí ho vložit do polévky ke konci vaření a povařit ho v polévce jen 10 minut
  • salát - zkuste smíchat uvařený bulgur s avokádem, ledovým salátem, cizrnou a balkánským sýrem, dochucujte solí, pepřem a citrónovou šťávou
  • kaše - namočte datle do horké vody, nechte odstát, poté přidejte další vodu, přiveďte k varu a následně přisypte bulgur, trochu skořice a vařte 15 minut, po dovaření můžete přidat i arašídové máslo pro krémovitou konzistenci

Pohankový bulgur se vyrábí z pohankových krup, které se nejdříve částečně uvaří, pak následně usuší a nakonec natrhají na menší kousky. Po uvaření zůstává sypký, jednotlivá zrníčka se nelepí jako u pohanky lámanky.

Příprava bulguru je velmi snadná a podobná jako u kuskusu. Většinou spotřebuje až trojnásobek vody a můžete ho buď vařit 15 minut v kuse nebo stačí jen 5 minut a nechat ho dojít pod pokličkou. Je možné ho i nabobtnat zalitím studené vody. Nabobtání trvá přibližně hodinu.

Bulgur je tradičním pokrmem na Blízkém východě. Používá se hlavně na výrobu pilafů, kibbehy nebo salátů. U nás je méně známý, i když se nejedná o exotickou surovinu. Využíváme ho především jako přílohu nebo ho dáváme do nádivek, karbanátků a sekané.

Biopotraviny vždy prochází systémem kontrol a certifikace, který zajišťuje jejich kvalitu a umožňuje jim nést toto označení. Jejich biokvalitu docení především lidé se zájmem o ekologické zemědělství a udržitelný systém hospodaření.

 

Složení

Pohanka loupaná*. Může obsahovat stopy lepku. *produkt kontrolovaného ekologického zemědělství

Skladování

Při teplotě do 25 °C a relativní vlhkosti do 70 %.

Návod k přípravě

Vařte v 2,5 násobném množství mírně osolené vody 7 minut, nechte dojít pod pokličkou 10 minut.

Výživové údaje na 100 g

Energetická hodnota 1 489 kJ / 351 kcal
Tuky: 2,0 g
z toho nasycené mastné kyseliny: 0,5 g
Sacharidy: 73,0 g
z toho cukry: 0,6 g
Vláknina: 4,7 g
Bílkoviny: 8,3 g
Sůl:

0,01 g

 

OBSAH: 250 g

Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.

Nevyplňujte toto pole:

Bezpečnostní kontrola