BULGUR JEČMENNÝ BIO 250 g COUNTRYLIFE
Tradiční příloha z předvařeného a drceného ječmene s jemnou, lehce oříškovou chutí. Rychlá na přípravu, skvělá do salátů, polévek i hlavních jídel. Zdroj vlákniny, vitamínů a minerálů. Výborná volba pro zdravé a vyvážené stravování.
Kategorie: | BIO POTRAVINY - POTRAVINY |
---|---|
EAN: | 8595016504076 |
Tradiční příloha z předvařeného a drceného ječmene s jemnou, lehce oříškovou chutí. Rychlá na přípravu, skvělá do salátů, polévek i hlavních jídel. Zdroj vlákniny, vitamínů a minerálů. Výborná volba pro zdravé a vyvážené stravování.
Bulgur se může připravovat na sladko i na slano a v pokrmech dobře nahradí nebo doplní rýži. Uvaříte s ním voňavý pilaf nebo rychlý salát tabouleh. Bulgur se hodí i na přípravu karbanátků, zeleninových placiček a sladkých kaší.
Popis
Bulgur si připravovali už starověcí Babyloňané, Chetité a Židé. Ječmenný bulgur se vyrábí ze zrn ječmene, které se nejdříve očistí a předvaří, potom usuší a nakonec naláme na menší kousky. Díky této úpravě má delší trvanlivost a je rychle uvařený.
Tipy na použití:
- Bulgurem můžete úspěšně nahradit nebo doplnit rýži – ať už jako přílohu, nebo v rizotech a paellách.
- V kombinaci s luštěninami, třeba čočkou nebo cizrnou vynikne jeho jemná oříšková chuť.
- Ochuceným bulgurem můžete plnit a zapékat zeleninu, třeba rajčata, papriky nebo cukety.
- Bulgur se dá použít i do moučníků a sladkých jídel – dobrý je bulgur na sladko, uvařený na kaši například s vanilkou a skořicí. Nebo vmíchejte uvařený a vychladlý bulgur do těsta na cookies.
TIP: ZAPEČENÁ RAJČATA S BULGUREM A NIVOU
- Rajčata omyjte, odkrojte spodek a opatrně vydlabejte. Vydlabanou dužinu můžete použít do zeleninového salátu nebo na přípravu polévky.
- Čočku a bulgur uvařte do měkka a ochuťte bujonem.
- Na oleji osmahněte na kostičky nakrájenou červenou cibuli, přidejte nakrájenou papriku a orestujte.
- Vmíchejte do bulguru společně s nakrájenou nivou, uvařenou čočkou a bylinkami.
- Směsí naplňte rajčata a v předehřáté troubě zapečte 10–15 minut při 180 °C.
Složení
JEČMEN*. *produkt kontrolovaného ekologického zemědělství
Alergeny
Lepek
Skladování
Při teplotě do 25 °C a relativní vlhkosti do 70 %.
Návod k přípravě
Vařte v 2,5 násobném množství mírně osolené vody 7 minut, nechte dojít pod pokličkou 10 minut.
Výživové údaje na 100 g
Energetická hodnota 1 486 kJ / 337 kcal | |
---|---|
Tuky: | 1,6 g |
z toho nasycené mastné kyseliny: | 0,4 g |
Sacharidy: | 64,9 g |
z toho cukry: | 0,67 g |
Bílkoviny: | 9,1 g |
Sůl: | 0,0 g |
OBSAH: 250 g
Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.