AGAR prášek bez lepku - rostlinná želatina z mořských řas 10 g IPJ NATUR

Agar je výbornou a velice zdravou alternativou želatiny. Přírodní želatinový přípravek se získává z červených mořských řas. Je průhledný, bez chuti a zápachu a zůstává tuhý i za vyšších teplot. Agar je součástí cukrárenských želé. Pomáhá vytvářet tzv. vysoké vrstvy želé, které při krájení dobře drží tvar.

Skladem
Kód: 86-4040
Značka: IPJ NATUR
20,90 Kč / ks
agar porce 10g zp
Novinka Tip

V kuchyni se agar používá k ochucování, jako stabilizátor i jako zahušťovací prostředek pro cukrářské a pekařské výrobky. Je výborný pro mražené dezerty, různá želé, pudinky apod.

Dávkování
Do 300 ml vody vmícháme 5 g Agaru a 25 g - 50 g cukru. Necháme 10 minut nabobtnat a poté 15 minut vaříme. Při výrobě aspiků přidáme namísto cukru 1/2 kávové lžičky soli.

Agar je rostlinná želatina z mořských řas, která dokáže želírovat při pokojové teplotě. Je přírodním zahušťovadlem, velmi oblíbeným a používaným v asijské kuchyni. Obsahuje řadu vitamínů a minerálních látek jako je například vápník, hořčík a jód, dále obsahuje kyselinu listovou.

 

Složení: 

agar

PŘIROZENĚ BEZLEPKOVÁ SUROVINA

 

Použití a příprava: 

Agar lze použít místo želatiny do krémů, dortů a dalších cukrářských výrobků. Používá se také pro výrobu želé, aspiků, dezertů, pudinků, polévek a omáček. 10g agaru nasypeme do 1 litru studené pitné vody, kterou můžeme případně dochutit citrónovou šťávou, octem nebo dle vlastních potřeb v závislosti na použití. Pomalu zahříváme a jakmile začne vařit, sejmeme z ohně a nalijeme do připravené formy s ovocem nebo zeleninou. V chladu necháme ztuhnout. Dezerty obsahující agar není vhodné mrazit! V minusových teplotách agar ztrácí své želírovací schopnosti !

 

Alergeny:

Výrobek může obsahovat skořápkové plody, arašídy, sóju a sezam z důvodu zpracování potravin způsobem křížových cest.

 

Skladování: 

Skladujte v suchu a chladu

Obsah
10 g

Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.

Nevyplňujte toto pole:

Bezpečnostní kontrola