AGAR prášek bez lepku - rostlinná želatina z mořských řas 10 g IPJ NATUR
Agar je výbornou a velice zdravou alternativou želatiny. Přírodní želatinový přípravek se získává z červených mořských řas. Je průhledný, bez chuti a zápachu a zůstává tuhý i za vyšších teplot. Agar je součástí cukrárenských želé. Pomáhá vytvářet tzv. vysoké vrstvy želé, které při krájení dobře drží tvar.
Kategorie: | BIO POTRAVINY - POTRAVINY |
---|---|
EAN: | 8594046765761 |
V kuchyni se agar používá k ochucování, jako stabilizátor i jako zahušťovací prostředek pro cukrářské a pekařské výrobky. Je výborný pro mražené dezerty, různá želé, pudinky apod.
Dávkování
Do 300 ml vody vmícháme 5 g Agaru a 25 g - 50 g cukru. Necháme 10 minut nabobtnat a poté 15 minut vaříme. Při výrobě aspiků přidáme namísto cukru 1/2 kávové lžičky soli.
Agar je rostlinná želatina z mořských řas, která dokáže želírovat při pokojové teplotě. Je přírodním zahušťovadlem, velmi oblíbeným a používaným v asijské kuchyni. Obsahuje řadu vitamínů a minerálních látek jako je například vápník, hořčík a jód, dále obsahuje kyselinu listovou.
Složení:
agar
PŘIROZENĚ BEZLEPKOVÁ SUROVINA
Použití a příprava:
Agar lze použít místo želatiny do krémů, dortů a dalších cukrářských výrobků. Používá se také pro výrobu želé, aspiků, dezertů, pudinků, polévek a omáček. 10g agaru nasypeme do 1 litru studené pitné vody, kterou můžeme případně dochutit citrónovou šťávou, octem nebo dle vlastních potřeb v závislosti na použití. Pomalu zahříváme a jakmile začne vařit, sejmeme z ohně a nalijeme do připravené formy s ovocem nebo zeleninou. V chladu necháme ztuhnout. Dezerty obsahující agar není vhodné mrazit! V minusových teplotách agar ztrácí své želírovací schopnosti !
Alergeny:
Výrobek může obsahovat skořápkové plody, arašídy, sóju a sezam z důvodu zpracování potravin způsobem křížových cest.
Skladování:
Skladujte v suchu a chladu
Obsah
10 g
Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.