RÝŽOVÝ olej 1000 ml BASSO
Rýžový olej, zdroj antioxidantů, zdroj omega kyselin, vhodný na smažení, pečení i grilování - nepřipaluje se, ale taky pro studenou kuchyni.
Kategorie: | BIO POTRAVINY - POTRAVINY |
---|
Rýžový olej
Rýžový olej nabízí několik unikátních vlastností, které z něj činí zajímavý olej. Obsahuje složky mající potencionální význam pro dietu a zdraví. Rafinovaný rýžový olej je hodně používán v Japonsku, Korei, USA, Thajsku a postupně získává na popularitě pro svoji chuť a stálé vlastnosti. Má vysoký obsah přírodních antioxidantů s nutriční hodnotou jako jsou gamma-oryzanol, tokotrienoly atokoferoly.
Složky Vitaminu E izolované z rýžového oleje poskytují oxidační stabilitu oleji a tyto přírodní antioxidanty pomáhají kontrolovat tvorbu volných radikálů v lidském těle a brání vzniků různých koronárních chorob. Rýžový olej rovněž obsahuje skvalen, který pečuje o Vaši pokožku a zpomaluje tvorbu vrásek.
Složení: rýžový olej.
Vyroben vymačkáním z klíčku obilky rýže.
Použití: na smažení, pečení, hluboké smažení a do salátových dresinků. Nový a zdravý způsob přípravy těch nejchutnějších pokrmů s účinnou péčí: Pro svou delikátní chuť a příjemné oříškové aroma se hodí na smažení S jeho vysokým bodem přepálení (až 250°C) a nízkou přilnavostí k připravovaným pokrmům je rýžový olej nejčistším smažícím olejem pro přípravu smažených pokrmů jemné chuti Pečení¨
Účinky rýžového oleje:
- neobsahuje cholesterol
- zvyšuje HDL cholesterol a zároveň snižuje LDL (špatný) cholesterol v lidském těle
- zdroj omega kyselin
- zdroj vitaminu E
- zdroj přírodních antioxidantů
- při smažení se nepřipaluje
- zdroj skvalenu (prevence proti vzniku vrásek)
Surové rýžové otruby musí projít následujícími procesy, aby se z nich stal kvalitní rýžový olej:
- odgumování a neutralizace: za použití separátorů švédské firmy Alfa – Laval
- bělení: pomocí filtrů
- dezodorace: použitím přehřáté páry a ohřívacích prostředků
- odstranění vosků
- plnění do lahví
Objem: 1000ml
Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.