Kokosový nektar BIO tmavý Big Tree farms
Kategorie: | SLADIDLA |
---|
Sladký tekutý nektar z kokosové palmy jantarového zabarvení je výborná kulinářská ingredience. Vedle toho, že skvěle chutná, jedná se o nutričně bohaté přírodní sladidlo. Určitě si vás získá svou lahodnou, jemně karamelovou chutí, podobnou javorovému sirupu.
Předností nektaru z kokosové palmy je nízký glykemický index v kombinaci s vysokou výživovou hodnotou. Zachovává si vysoký obsah minerálů a je přírodním zdrojem vitamínů. Náš kokosový nektar není míchán s cukrem z cukrové řepy ani nejsou přidána žádná další aditiva.
ŠETRNÝ VÝROBNÍ PROCES
Nektar se zahřívá za vakuových podmínek pro snížení bodu varu kapaliny, která se postupně odpařuje a nektar houstne. Popsaná výrobní metoda zachovává přírodní citrusovou chuť nektaru samotného.
Tento nový chuťový profil vznikl z důvodu prodloužení doby trvanlivosti. Nektar tak může být skladován po určité časové období bez poškození.
Důležité je podotknout, že nektar z kokosové palmy se nevyrábí ze stejného druhu palmy, jaká se používá k výrobě palmového oleje.
ODKUD KOKOSOVÝ NEKTAR POCHÁZÍ
Sladký nektar od společnosti Big Tree Farms patří k řadě kvalitních ekologických surovin, které jsou 100% přírodní a byly vyrobeny podle norem fair-trade. Jedná se o kokosové palmy (Cocos nucifera), které rostou v diverzním a přirozeném ekosystému mimo oblasti s vyčerpanou půdou. Palmy vyžadují jen malé množství vody, proto se jedná o udržitelný způsob produkce. Společnost spolupracuje přímo s pěstiteli a nabízí jim množství programů na udržení přírodního způsobu pěstování palmového cukru i dobrých pracovních podmínek.
Výběrem tohoto produktu proto navíc přispíváte na pomoc eko-farmářům v Indonésii.
ZPŮSOBY VYUŽITÍ KOKOSOVÉHO NEKTARU
Kokosový sirup je vynikající na palačinky, do jogurtu nebo dokonce na pečené tofu. Je skvělý i na pečení.
Produkt se nekazí ani po expirační době.
DALŠÍ INFORMACE
Složení:
100% nektar z květů kokosové palmy bio
Nutriční hodnoty | na 100 g |
Energetická hodnota | 1277 kJ / 305,4 kcal |
Tuky | 0 g |
z toho nasycené | 0 g |
Sacharidy | 75,5 g |
z toho cukry | 63.3 g |
Vláknina | 2 g |
Bílkoviny | 1 g |
Sodík | 95.4 mg |
Draslík | 419.4 mg (20,9 %)* |
Fosfor | 38.33 mg (5,4 %)* |
Mangan | 1 mg (50 %)* |
Vápník | 261 mg (32,6%)* |
**přirozeně se vyskytující sodík
*referenční hodnota příjmu
Srovnání s oblíbenými sladidly:
Živiny (mg/100gm) |
Cukr z kokos. palmy |
Sirup z agáve |
Med |
Javorový sirup |
Hnědý cukr |
Rafinovaný, bílý cukr |
Fosfor (P) |
79 |
7 |
4 |
2 |
3 |
0 |
Draslík (K) |
1,030 |
1 |
52 |
234 |
65 |
2.5 |
Vápník(Ca) |
8 |
1.5 |
6 |
67 |
24 |
6 |
Sodík (Na) |
45 |
1 |
4 |
9 |
2 |
1 |
Zdroj : Filipínský výzkumný institut pro potravinářství a výživu - srovnání základního obsahu 3 zdrojů jedlého cukru - analyzováno PCA - TAL, 11. září 2000. (MI Secretaria, 2003) v částicích na 1 milion (ppm nebo mg/li), USDA, www.nationaldata.com
Zdravotní účinky výživových prvků v cukru z kokosových palem:
Živiny |
Zdraví prospěšné účinky poskytované těmito živinami |
Fosfor (P) |
hraje důležitou úlohu především při mineralizace a výstavbě kostí, tvoří základní součást buněčných membrán: fosfolipidů |
Draslík (K) |
snižuje vysoký krevní tlak, pomáhá upravovat hladinu cukru v krvi, pomáhá redukovat hladinu cholesterolu a hmotnost |
Vápník (Ca) |
životně důležitý pro silné kosti a zuby a pro růst svalové hmoty |
Sodík (Na) |
hraje klíčovou roli ve správném fungování nervů a svalů |
Mangan (Mn) |
má antioxidační účinky a bojuje proti volným radikálům, je důležitý pro správnou funkci trávení a pro stavbu kostí |
Objem:
250 ml
Skladování:
Uchovávejte na suchém, chladném a temném místě.
Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.