Kakaové boby neloupané BIO Vitalvibe

Skladem
Kód: 228
Značka: VITALVIBE
229 Kč / ks

Kakaový bob je domovem kvalitní čokolády i kakaa

Plody kakaovníku (Theobroma cacao) se botanicky řadí k ořechům a chutnají jako hořká čokoláda. Nepražené představují výborný prostředek, jak dodat tělu energii, dobrou náladu, jasnou mysl a podpořit zdravý životní styl.


Kakaové boby skrývají bohaté spektrum příznivých účinků pro zdraví tělesné i pro svěží mysl

  • Flavonoidy jsou látky s antioxidační aktivitou, tedy chrání tělo před účinky volných radikálů. Mají celou řadu příznivých účinků, například prospívají spolu s vápníkem k harmonické funkci srdce a cév a k udržování normálního krevního tlaku. Jejich obsah výrazně klesá při pražení kakaových bobů. Kromě kakaových bobů je najdeme také v ovoci, zelenině, v čaji nebo v červeném víně.

 

  • Antokyany jsou přirozená barviva fialové barvy. Jsou obsaženy například i v borůvce nebo acai, kde se významně podílejí na příznivém účinku na lidský organizmus.

 

  • Díky obsahu železa a hořčíku přispívají ke snížení únavy. Specifickými látkami, které se na tomto účinku také podílejí, jsou purinové sloučeniny - theobromin a v malé míře kofein. Obě látky mají díky své příbuznosti dosti podobné účinky, účinek theobrominu je ale asi desetkrát slabší než účinek kofeinu. Proto se u kakaových bobů, ani u dalších pochutin z nich připravených nemusíme obávat “přestimulování organizmu”, ani určité “návykovosti”, jako je tomu například u kávy.

Naopak  - kakaové boby i kvalitní čistá čokoláda navozují příjemný pocit tělesné kondice a duševní bdělosti.

  • díky obsahu hořčíku, vápníku a draslíku přispívají k normální funkci nervového systému, psychologických procesů a neurotransmisi, také látky nazývané bioaktivní aminy prospívají harmonické funkci neurotransmiterů (přenašečů nervových vzruchů v mozku), podílejí se také na vytváření “pocitů blaha”.

 

  • díky obsahu hořčíku, fosforu, draslíku a vápníku přispívají k udržení normálního stavu kostí a zubů, a také k normální funkci svalů a ke zdravé tvorbě bílkovin

 

  • díky obsahu železa přispívají k normální tvorbě červených krvinek a hemoglobinu, a tím k normálnímu přenosu kyslíku v těle

 

  • díky obsahu železa přispívají k normální funkci imunitního systému

 

  • díky obsahu vápníku přispívají k normální funkci trávicích enzymů

 

  • díky obsahu hořčíku, fosforu, vápníku a železa přispívají k normálnímu energetickému metabolizmu

 

  • díky obsahu hořčíku, vápníku a železa podporují zdravé dělení buněk

 

 

Z výše uvedeného vidíme, že kakaové boby jsou velmi dobrým zdrojem minerálních látek - hořčíku, fosforu, železa a draslíku.

Složení: 100% kakaové boby bio neloupané

 

Nutriční hodnoty ve 100 g
Energetická hodnota 2377 kJ/ 570 kcal
Tuky 52 g
    z toho nasycené 33 g
Sacharidy 0,2 g
   z toho cukry 0,2 g
Vláknina         25,6 g
Bílkoviny  12,6 g
Sůl**  0,17 g

Skladujte na chladném, temném a suchém místě.** pouze ve formě přirozeně se vykytujícího sodíku

Použití: lze je konzumovat buď samotné nebo namočené například v medu, je možné je také mixovat do koktejlů a různých dezertů, popřípadě smíchat s kustovnicí čínskou a rozinkami

Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.

Přidat komentář
Nevyplňujte toto pole: