Cashew cacao clusters BIO Vitalvibe

Skladem
Kód: 608
299 Kč / ks

Nechte se překvapit skvělou chutí! Kakaové boby hrají spolu s kešu oříšky úžasnou symfonii, lahodící nejen jazyku. Výborně se totiž doplňují také v obsahu blahodárných živin. Jsou výborným prostředkem, jak dodat tělu energii, dobrou náladu a jasnou mysl. 

Nepražené kakaové boby jsou zdrojem kvalitní čokolády i kakaa – potravin plných antioxidantů, železa a hořčíku. Kešu oříšky vedle lahodné chuti skrývají i mnoho cenných látek, pracujících pro blaho člověka.

My jsme obě pochoutky spojili dohromady a přisladili troškou nektaru z přírodního kokosového cukru. Vznikla tak pro vás jedinečná dobrůtka z přírody, umožňující zdravé mlsání bez špetky špatného svědomí.

Křupne na jazyku – pohladí po duši. S touto pochoutkou zaručeně nešlápnete vedle na návštěvách, večírcích i oslavách. Sklidí úspěch také jako dárek. Jistě si ji zasloužíte i vy sami – jako chutnou a výživnou svačinku v práci, doma i na cestách.

SEZNAMTE SE S CASHEW CACAO CLUSTERS

Drcené kakaové boby s kešu v bio kokosovém nektaru – naprosto delikátní křupavé potěšení! Neznáme lahodnější kombinaci přírodních ingrediencí, která by člověku lépe dodala energii a podpořila tělo i psychiku látkami prospěšnými zejména během stresu… A navíc tolik potěšila!

Vyzkoušejte také! U každého, kdo tuto dobrotu poprvé ochutná, vyvolá naprostý WAW efekt. 

A rozhodně nejde o pochoutku, kterou byste si měli zakazovat. Ba naopak – toto mlsání vás zásobí mnoha cennými živinami. Při dodržení zásad pestré racionální stravy je Cashew Cacao Clusters dokonce vhodným zdrojem kvalitní energie během diety. 

Lahodná a synergicky funkční kombinace přírodních superfoods snižuje pocit únavy, dodá vám sílu a zvýší pocit blaha. Kešu oříšky, stejně jako kakaové boby, jsou skvělými zdroji minerálních látek hořčíku, fosforu, železa a draslíku. Nepražené kakaové boby, poprávu nazývané „pokrm bohů“, představují výborný prostředek pro lehké „nakopnutí“, povzbuzení myšlení a povznesení nálady. Obsahují také množství antioxidantů – zejména flavonoidů, které pomáhají chránit srdce a cévy. Sladký nektar z kokosového cukru dodává směsi luxusní chuť s benefitem nízkého glykemického indexu.

PŘÍBĚH KAKAA, KTERÉ OTEVÍRÁ SRDCE

Již v dobách hluboce před naším letopočtem bylo „posvátné“ kakao jihoamerickými indiány používáno jako ceremoniální prostředek. Šamani užívali nepražené kakaové boby za účelem zažehnání negativity, otevření euforických stavů a propojení s energií vlastního středu – energií srdce. Optikou tradice východních náboženství (zejména hinduismu) bychom mohli říci, že tento „pokrm bohů“ má potenciál otevřít srdeční čakru. A to zejména díky množství účinných látek, kterými tato rostlina oplývá.

JAKÉ DRAHOCENNÉ LÁTKY SE UVNITŘ TÉTO KOMBINACE UKRÝVAJÍ?

Antioxidanty pro zdraví oběhového systému

  • Flavonoidy, obsažené v nepražených kakaových bobech, jsou látky s antioxidační aktivitou. Eliminují negativní účinek volných radikálů, zabraňují předčasnému stárnutí a přispívají k prevenci před řadou civilizačních chorob.

    A to není vše, mají celou řadu dalších příznivých účinků. Například prospívají spolu s vápníkem k harmonické funkci srdce a cév. Vykazují tzv. protisklerotický a protizánětlivý efekt, tedy snižují riziko vzniku aterosklerózy a následné ischemické choroby srdeční. Jejich obsah výrazně klesá při běžném zpracování kakaových bobů pražením. U našich bobů je díky šetrné úpravě obsah flavonoidů maximálně zachován.
  • Antokyany jsou fialová přírodní barviva s taktéž vysokou antioxidační aktivitou. Kromě kakaových bobů je najdeme například i v borůvce nebo acai.  Také se významně se podílejí na příznivém účinku na lidský organizmus.

Snížení únavy, povzbuzení myšlení

  • Díky obsahu železa a hořčíku přispívají kakaové boby ke snížení únavy. Pomohou, když je budete nejvíc potřebovat!
  • Specifické látky, které se na tomto účinku podílejí, jsou purinové sloučeniny: theobromin a v malé míře kofein. Obě látky mají díky vzájemné příbuznosti velmi podobné účinky. Efekt theobrominu je ale asi desetkrát slabší než účinek kofeinu. Proto se u kakaových bobů nemusíme obávat přestimulování organizmu, natožpak určité návykovosti, jak je tomu například u kávy. Tyto sloučeniny působí povzbudivě na lidský organizmus, stimulují centrální nervovou soustavu a snižují pocit únavy.

Zklidnění nervů a pozvednutí nálady

  • Vitamíny skupiny B a hořčík obsažený v kešu oříšcích vám zároveň zklidní pocuchané nervy. A díky dalším látkám ukrytým v kakaových bobech k tomu navíc pocítíte příjemný pocit tělesné kondice a duševní bdělosti. Výborná kombinace, nemyslíte?
  • Hořčík a draslík, látky obsažené v kešu i kakaových bobech, přispívají k normální funkci nervového systému, psychologických procesů a neurotransmisi (přenosu nervových vzruchů).
  • Kakaové boby také obsahují tzv. bioaktivní aminy – např. fenylethylamin, který stimuluje nervový systém a podporuje uvolňování endorfinů souvisejících s příjemnými pocity. Obsahuje rovněž látky zesilující aktivitu neurotransmiterů (přenašečů nervových vzruchů v mozku) dopaminu a serotoninu, které se podílejí na vytváření pocitů blaha.

Pro zdraví kostí, zubů a budování svalů

  • Díky obsahu hořčíku, fosforu a draslíku kombinace potravin v Cashew Cacao Clusters přispívá k udržení normálního stavu kostí a zubů, a také k optimální funkci svalů i k zdravé tvorbě bílkovin.

Pro správnou krvetvorbu

  • Díky obsahu železa přispívá konzumace této dobrůtky k normální tvorbě červených krvinek a hemoglobinu, a tím také k normálnímu přenosu kyslíku v těle.

Na podporu imunity

  • Obsah železa v Cashew Cacao Clusters se též podílí na podpoře normální funkce imunitního systému.

Zdravé tuky jako prevence proti civilizačním onemocněním

  • Kešu oříšky obsahují sice vyšší procento tuků, ovšem velká část z nich jsou tuky nenasycené, tedy tuky, které na lidský organizmus působí výrazně kladně. Obsahují totiž esenciální nenasycené mastné kyseliny, které snižují riziko vzniku srdečních chorob, mají příznivý vliv na zrak a činnost mozku a působí preventivně proti vzniku celé řady civilizačních onemocnění.

A ještě mnohem víc…

  • Hořčík, fosfor a železo v potravině přispívají k normálnímu energetickému metabolizmu.
  • Hořčík a železo v Cashew Cacao Clusters podporují zdravé dělení buněk.

TAJEMSTVÍ PŘÍPRAVY TÉTO POCHOUTKY

Kokosový cukr a mořská sůl se rozpustí ve vodě a zamíchají se dohromady společně s kešu oříšky a kakaovými zlomky. Vzniklá směs se rozetře na plechy a suší při nízké teplotě do 46 °C. 

Tento šetrný výrobní postup zajišťuje zachování maximálních výživových hodnot i skvělé chuti. Pochoutka je výborně křupavá, jedinečný chuťový efekt vytváří zejména vysoká kvalita surovin. 

Jak je to s kokosovým cukrem/nektarem?

Kokosový cukr je skvělým přírodním sladidlem. Má jemnou chuť, podobnou medu z divoce rostoucích květin, nízký glykemický index a díky množství minerálních látek vysokou výživovou hodnotu.

Kokosový cukr se získává z nektaru tropických kokosových palmových květů v Indonésii. Po sesbírání se nektar uvaří. Tím se vytvoří karamel, který se poté rozdrtí na jemný krystal.

V technologii výroby našeho produktu se cukr zhotovený z nektaru opět rozpouští na nektar. De facto jde stále o tutéž surovinu, jen v odlišné formě.

DALŠÍ INFORMACE

Nutriční hodnoty

ve 100 g

Energetická hodnota

Tuky

    z toho nasycené

Sacharidy 

   z toho cukry

Vláknina

Bílkoviny

Sůl

2281 kJ / 547 kcal

37 g

18 g

36 g

19g

13 g

14 g

0,64 g

Složení:  

bio kešu zlomky (40 %), bio kakaové zlomky (39 %), bio kokosový cukr, voda, mořská sůl

Certifikace: 

Veškeré suroviny jsou BIO certifikované, kromě soli. 

Skladování:

Uchovávejte na suchém chladném a temném místě.

Upozornění:

Dbejte zvýšené opatrnosti v těhotenství, při kojení a u dětí do 5 let věku. 

Obezřetnost je na místě také při kombinacích s některými léky a dalšími látkami  (hlavně některá antidiabetika, lithium, theofylin, hormonální přípravky, nápoje s obsahem kofeinu – káva/čaj)

Opatrně s čokoládou by měli zacházet všichni s náchylností k migrénám nebo dně.

Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.

Přidat komentář
Nevyplňujte toto pole: